22_03_29_erdmost_nincskep

Leállt a gyakorlati képzés

22_03_29_erdmost_nincskep

Leállt a gyakorlati képzés

A szakképző iskolákban elhalasztják a szintvizsgákat; a gyakorlati képzés leállt, a diákok csak elméleti oktatásban részesülnek, távolról, infokommunikációs eszközök használatával.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A szakképzési terület valamennyi munkatársa folyamatosan dolgozik azon, hogy a rendkívüli körülmények ellenére is biztosítható legyen az oktatás. Ennek érdekében az első napokban a tanulók tájékoztatásával, feladatok kijelölésével, a tananyagok meghatározásával segítik elsősorban a tanulók otthoni felkészülését. Amennyiben a tanulónak nem állnak rendelkezésére a digitális munkarend alkalmazásához szükséges eszközök vagy internet-elérés, kérem haladéktalanul jelezze az iskolának a megfelelő megoldás megtalálása (pl. eszközkölcsönzés) érdekében. A szintvizsgákat elhalasztják, iskolai javaslat alapján az összefüggő szakmai gyakorlat kezdetére a tanulók szintvizsga nélkül is tanulószerződést köthetnek” – olvasható Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár nyílt levelében, amelyet a szülőknek, illetve diákoknak írt.

Értesüléseink szerint a szakmai gyakorlati képzés leállt a szakképző intézményekben; ez évismétléssel nem jár. Az érettségi vizsgákat a tervek szerint lebonyolítják, ehhez a szükséges technikai eszközök rendelkezésre állnak. A szakmai végzettséget szerzők gyakorlati záróvizsgáját illetően később születik döntés. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email