22_03_29_erdmost_nincskep

E-mailben fogadja a felajánlásokat az érdi önkormányzat

22_03_29_erdmost_nincskep

E-mailben fogadja a felajánlásokat az érdi önkormányzat

Az elmúlt napokban számtalan felajánlás érkezett a városhoz. Legyen szó szabad szállítási kapacitásról, eszközfelajánlásról vagy pénzbeli adományról, ezekkel a szociális ellátórendszert szeretnék segíteni, ha ez szükségessé válik – mondta el az ÉrdTV-nek Tetlák Örs alpolgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Mindenkitől azt kérjük, hogy az onkormanyzat@erd.hu címen jelentkezzen. A Szociális Gondozó Központ kollégái minden felajánlást lajstromba vesznek, és annak függvényében, hogy épp mire lesz szükség az elkövetkező napokban, hetekben, értesítünk mindenkit, hogy mikor szeretnénk igénybe venni a felajánlását. Szeretnénk a fizikai kontaktusok számát minél alacsonyabb szinten tartani, ami azt is jelenti, hogy azok, akik segítenének, ezt valamilyen kontroll alatt, illetve szervezett keretek közt tegyék” – hangsúlyozta Tetlák Örs, aki elmondta azt is: sokan szeretnének logisztikai problémákban segíteni, munkaerő-felajánlás is történt, pénzadományról is kaptak értesítést, és volt olyan is, aki fertőtlenítőszerek beszerzésében tudna segíteni.

„A szociális ellátórendszer jelen pillanatban kiválóan el tudja végezni minden feladatát, a karanténban lévők száma még nem indokolja külső segítség igénybe vételét, de a következő hetekben sanos lehetnek olyan változások, amelyek hatására a felajánlott segítséget igénybe fogjuk venni. Örömteli ez a szolidaritás a város lakói között, de az országos veszélyhelyzetben nagyon óvatosnak, elővigyázatosnak kell lennie mindannyiunknak, ezért szeretnénk szakemberekre bízni a segítség kontrollálását, igénybe vételét. Kérjük az érdi lakosoktól, hogy figyeljenek oda egymásra; ha valaki tud olyan emberről, aki segítségre szorulhat, hiányt szenved, a fenti e-mailcímen értesítse az önkormányzat, illetve a Szociális Gondozó Központ munkatársait, és segíteni fogunk mindenkinek a legjobb tudásunk szerint” – emelte ki.

Tetlák Örs elmondta azt is, hogy a városvezetés minden döntéséről, illetve a fontos eseményekről tájékoztatják a lakosságot az Érd Médiacentrum összes felületén, és a közösségi médián keresztül is. 

Az alpolgármester végezetül arra kérte az érdieket, hogy tartózkodjanak otthon, a gyerekeket is tartsák a kapun belül, és kerüljék az idősek látogatását. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email