22_03_29_erdmost_nincskep

Aradszki: Jól reagáltak a települések vezetői a krízishelyzetre

22_03_29_erdmost_nincskep

Aradszki: Jól reagáltak a települések vezetői a krízishelyzetre

Az országgyűlési képviselő keddi reggeli rendkívüli sajtótájékoztatóján többek közt az együttműködés fontosságáról beszélt, illetve arról, hogy meg kell ismernie nemcsak a településeken felmerült problémákat, hanem a helyi vállalkozók nehézségeit is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd és a környező települések vezetése is jól reagált a krízishelyzetre – jelentette ki kedd reggeli rendkívüli, érdi sajtótájékoztatóján Aradszki András. Mint mondta, annak érdekében, hogy az együttműködés az országgyűlési képviselő és a települések vezetői közt hatékonyabb legyen, személyesen keresi fel a polgármestereket. Ez Diósd és Törökbálint esetében már megtörtént, és tárgyalt ez ügyben Szűcs Gábor érdi alpolgármesterrel is. Mint mondta, a felmerülő problémákat meg kell ismernie és továbbítania a kormány felé; ezt a kormány igényli is.  

Aradszki András arra kérte a polgármestereket, hogy folyamatosan figyeljék, mekkora igény van a bölcsődékben és óvodákban azon gyermekek felügyeletére, akiket nem tudnak otthon tartani a szüleik. „Ha kell, növeljék a kapacitást, mert a járvány lefolyása azt sejteti, hogy ezek az igények növekedni fognak. Az első napokban mindenki meg tudta oldani a gyerekek elhelyezését, de várhatóan a későbbekben munkahelyi és egyéb okok miatt ez nehezebb lesz. Az a kapacitás, amit most fenntartanak az óvodákban, bölcsődében, vélhetően nem biztos, hogy teljes mértékben elegendő lesz a járvány lefolyása idején”. 

Nemcsak az önkormányzatok, hanem a vállalkozók problémáit is szeretnék megismerni. Az országgyűlési képviselő elmondta: a segitseg@erdifidesz.hu e-mailcímen várják azon vállalkozók jelentkezését, akik érzik, hogy nehézségeik lesznek a közeljövőben: „jelezzék felénk ezeket a nehézségeket, cégnévvel, és a probléma leírásával együtt. Mi azt tudjuk tenni, hogy a beérkezett bejelentéseket értékeljük, tipizáljuk, és a cégnév megjelölésével együtt továbbítjuk az akciócsoport vezetőjének. A kamarák kaptak felhatalmazást, hogy monitorozzák a gazdasági szereplők helyzetét, és adjanak információkat az akciócsoportnak, de mi úgy gondoljuk, hogy a választókerületben az országgyűlési képviselő is képben lehet, és talán olyan dolgok is előkerülhetnek, amelyekre a kamarák nem tudnak reagálni. A miniszter asszony erre az indítványunkra teljes mértékben nyitott volt” – fűzte hozzá Aradszki András, hangsúlyozva: üzleti titkok kiadására természetesen nem kérik a vállalkozókat, de a probléma jellegének vázolására igen. 

Aradszki András beszélt még a koronavírus-járvánnyal összefüggésben meghozott rendkívüli kormányzati intézkedésekről. A távoktatással kapcsolatban biztatónak nevezte a kezdeti lépéseket; mint mondta, a kormány a következő tanévben ezt az oktatási formát be szerette volna vezetni, csak most előbbre kellett hozni a projektet. Így most élesben vizsgáznak azok a nagy léptékű fejlesztések, amelyek a hazai oktatás informatikai háttérét biztosítják, és az első eredmények jók. Számos online felület biztosítja a tananyagok elérhetőségét. 

A politikus a járvánnyal kapcsolatban beszélt arról is, hogy „nyilvánvalóak lesznek a gazdasági nehézségek, még a munkanélküliség megnövekedése sem kizárt, sőt, nagyon valószínű, hogy be fog következni”. Hozzátette: a járvány megszűnésével a kormány újra akarja indítani a gazdaságot – „könnyebb ezt tenni akkor, ha nem áll le teljesen”. A kormány arra törekszik, hogy a munkahelyek megmaradjanak – az ezzel kapcsolatos akciótervet hamarosan közzéteszik – fűzte hozzá.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email