22_03_29_erdmost_nincskep

Összefogás a vírus idején

22_03_29_erdmost_nincskep

Összefogás a vírus idején

Ahogy a koronavírus-fertőzés terjed hazánkban is, egyre több magánszemély, civil egyesület és cég ajánlja fel segítségét az élet minden területén: egészségügyi dolgozóknak, a leginkább veszélyeztetett időseknek, a távoktatásra kényszerülő iskoláknak és gyerekeknek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Alighogy közzétette ma reggel Csőzik László polgármester rendkívüli tájékoztatását az óvodák és bölcsődék bezárásáról, a kommentelők között jelentkezett egy cégvezető, aki bár dízel autók szervizelésével foglalkozik, de felajánlotta, hogy ha kell napi 1-2 órában bevállalja ételek, gyógyszerek kiszállítását az időseknek. Az ő felajánlását követte egy takarító cég önkéntes jelentkezése is, és tudunk olyanokról is, akik ingyenes gyermekfelügyeletet vállalnak kiscsoportokban. Érd összefog, ahogy az egész ország is. 

A tantermen kívüli digitális oktatás bejelentése után (sőt, valakik még azelőtt) megmozdultak a digitális tartalmakat előállító és szolgáltató platformok: segítenek az iskoláknak a távoktatás megszervezésében és kivitelezésében. Prezi videó jelent meg, hogyan lehet a technikájukkal diavetítéses, kérdezős, válaszolós, interaktív online órát levezényelni. Bejelentkezett a Jam és a VisionTeam – utóbbi az eszközök biztosításával. A Mozaik Tankönyvkiadó ingyenesen hozzáférhetővé tette digitális oktatási csomagjait a járvány idejére az iskoláknak és tanulóiknak. 

Az Online otthonoktatás nevű Facebook csoportban szép lassan annyi felajánlást és segítséget kaptak a távoktatás előtt álló pedagógusok, hogy azzal már alig lehetett tartani a lépést. De az is igaz, ahogy az egyik érdi tanártól megtudtam, nagyon jó érzéssel töltötte el őket, hogy ekkora összefogással találkoztak. Azóta pedig már színészek is csatlakoztak az ügyhöz, és felajánlották a magyartanároknak, hogy felolvassák a kötelező irodalmat. Külön Facebook csoportot is létrehoztak: Művészek az online otthonoktatásért. 

A TündérPakk Közhasznú Alapítványban laptop és tablet gyűjtésébe kezdett, hogy azoknak a gyermekek is hozzá férhessenek a távoktatáshoz, akiknek „étel is alig kerül az asztalára, nemhogy laptopjuk és internet legyen.” Az alapítvány cégek jelentkezését, felajánlását is  várja.

A telefonszolgáltatók pedig ingyenes vagy akciós szolgáltatást kínálnak (egyelőre csak ügyfeleknek), hogy ne csak laptop vagy tablet, de internet is legyen a távoktatáshoz. 

A színészek máshol az időseknek segítenek például a bevásárlást, gyógyszerbeszerzést elintézni. Erre egyébként sok más önkéntes is jelentkezett és jelentkezik a mai napig a Maradjotthon Facebook csoportban.

Szóval az ország és Érd is összefogott, hátha így könnyebben túljutunk ezen is. Ahogy az ételszállítást felajánló érdi cégvezető írta:

csak akkor tudjuk ezt a helyzetet “kezelni” ha összefogunk és mindenki – érdektől és politikai nézettől függetlenül – segít, amiben tud.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email