22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: hazai pályán kapott ki az éllovas Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: hazai pályán kapott ki az éllovas Érdi VSE

A zárt kapu ellenére a kerítésen kívülről szépszámú nézősereg buzdította az Érdi VSE-t, amely első tavaszi hazai bajnokiján 2-1-es vereséget szenvedett a MOL Fehérvár FC második csapatától az NB III Nyugati csoportjának 19. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Noha zárt kapuk mögött rendezték a találkozót az érdi szurkolók megtalálták a módját, hogy buzdítsák kedvenceiket a Fehérvár második csapata ellen is. A Fejér megyeiek első csapatából Boban Nikolov és Anel Hadzic is kezdőként lépett pályára az NB III-as együttesben, míg az érdieknél Limperger Zsolt nem számíthatott Koós Gáborra, aki múlt héten, Pápán begyűjtötte szezonbeli ötödik sárga lapját.

A hazaiak léptek fel aktívabban, hiszen az első percekben előbb Mojzer György, majd Bozsoki Imre próbálta meglepni egy-egy emeléssel a fehérvári kapust, Gundel-Takács Bencét. A vendégektől az első lövésre bő tíz percet kellett várni, amikor Szalai Péter baloldali kísérletét kellett hárítania Kertész Ferencnek. Az érdiek időközben rendszert is változtattak, hiszen Kollega Krisztián helyét Csiszár Zoltán vette át.

Az érdi mezőnyfölényt hozó első félidő 38. percében majdhogynem a semmiből szereztek vezetést a vendégek, amikor Galacs Erik kapott egy remek kiugratást, amely után elfutott Bozsoki mellett és éles szögből passzolt a hosszúba (0-1).

A második félidőt viszont a vendégek kezdték aktívabban, s ugyan kevés helyzet akadt, az érdieknek mégis összejött az egyenlítés, amikor bő egy óra játék után kezezés miatt büntetőhöz jutott a házigazda, melyet Melczer Vilmos értékesített (1-1).

A hajráig is aktívabb maradt az érdi együttes, ennek ellenére egy gyors ellentámadás után megint előnybe kerültek a vendégek, amikor Kertész Ferenc bravúrral védett egy lövést, ám a balon érkező Szalai Péter az ismétlést már a kapuba pofozta (1-2).

A hajrában próbálkozott az újbóli egyenlítésért az éllovas, de Melczer Vilmosék már nem tudtak egyenlíteni, végül a MOL Fehérvár FC II nem kis meglepetésre 2-1-es sikerrel távozott az éllovas otthonából.

– Kollega Krisztián már a bemelegítésnél kisebb sérülést szenvedett, de vártunk néhány percet, de sajnos nem lett jó, úgyhogy át kellett variálnunk a csapatot, az átállás talán még jót is tett, de összességében egy jó, hajtós mérkőzést játszottunk, talán reálisabbnak tartanám a döntetlent. A játékunkkal nem volt baj, a tizenhatosig szépen elmentünk, de nem volt végjáték. Azt kértem, hogy használjuk többet a széleket és abból is jöttek a helyzetek, főleg a bal oldalunk működött jól, csak az érkezésekkel nem lehetek elégedett, mert ennyi beadásból legalább egy gólt el kellett volna érnünk – fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Próbálunk mindig játszani, a helyezés a mi esetünkben másodlagos, mert mi a képzést helyezzük előtérbe, felvállaljuk ezt, mondhahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg azt, hogy nem reális a helyezésünk, ezt próbáljuk bizonyítani is. Aki látta ezt a mérkőzést, az tudja, hogy nem ott a helyünk a tabellán, ahol állunk, viszont néha a rutintalansággal vagy szerencsétlenséggel vannak gondok. A Veszprém ellen is ugyanígy, egy kezezés után kaptunk gólt. Sok helyzetet nem tudott kidolgozni az ellenfél, amikor nálunk volt a labda, uraltuk a meccset, a védekezésünk jól működött, igazán nagy lehetőségeket nem tudott kidolgozni az Érd és nagy szívvel játszottunk a végén. Egy-egy rutinosabb megoldást is láttam, ami ahhoz kell, hogy a győzni akarás meglegyen a csapatban – fogalmazott Tímár Krisztián, a MOL Fehérvár FC II vezetőedzője, aki elmondta, mindkét NB I-es visszajátszó maga kérte, hogy játszhasson, s arról tettek tanubizonyságot, hogy jó mentalitásuk van, s ezzel is segítették a csapatot.

Az Érdi VSE legközelebb március 22-én lép pályára, amikor az NB III Nyugati csoportjának 20. fordulójában a Herold Trans Ménfőcsanak vendége lesz.

NB III, Nyugati csoport, 19. forduló
Érdi VSE-MOL Fehérvár FC II 1-2 (0-1)
Érd, zárt kapu. V: Szommer Attila (Kövér T., Kovács Z.)
Érdi VSE: Kertész F. – Májer, Bozsoki, Gál Sz., Németh G. V. – Gera D., Durso, Melczer – Pál Sz., Mojzer, Kollega (Csiszár, 9. perc)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
MOL Fehérvár FC II: Gundel-Takács – Kojnok, Mocsi, Vágó, Major – Nikolov, Dinnyés – Hadzic, Galacs (Molnár M., a szünetben), Szalai P. (Tóth B., 86. p.) – Pápai (Major, 85. p.)
Vezetőedző: Tímár Krisztián
Gól: Melczer (63. perc – tizenegyesből), ill. Galacs (38. p.), Szalai P. (81. p.)

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email