22_03_29_erdmost_nincskep

Bekúszik a kultúra a négy fal közé

22_03_29_erdmost_nincskep

Bekúszik a kultúra a négy fal közé

Nem leszünk kizárólag a TV és különböző filmes streaming szolgáltatók ízlésére utalva addig sem, amíg zárva vannak a színházak, operák, múzeumok és a mozik egy (felelősebb) része. Tucatnyi előadást, koncertet és kiállítást lehet elérni ugyanis a neten. Ezek közül ajánlunk párat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kimondottan online színházi közvetítéseket, ingyenesen elérhető filmeket és digitális múzeumtúrákat ajánlhatnak és olvashatnak az Élő közvetítések a koronavírus idején csoportban a Facebookon. 

MÜPA – digitális irodalom és zene

Innen megtudhatjuk, hogy most egy hónapig ingyen elérhetőek a MÜPA irodalmi és koncertfelvételei az intézmény honlapján. Előbbiek között például Csukás Istvánnal és Vámos Miklóssal készült beszélgetéseket, utóbbiak között pedig Bartók, a Take 6, a Punnany Massif, a 30Y, az Irie Maffia vagy épp a Akkezdet Phiai zenéjét hallgathatjuk meg.

Klasszikus zene minden mennyiségben

A New Yorki Metropolitan Opera (MET) is bezárt, de hétfötöl kezdve minden este ingyen nézhetünk náluk egy-egy operát, ami aztán 20 órán keresztül elérhető lesz a honlapon
Az első hét műsorában szerepel például március 16-án Bizet: Carmen, 17-én Puccini: Bohémélet. A Berlini Filharmónikusok koncertjeit most szintén ingyenesen lehet meghallgatni a linken.

Március 15: online közvetítések a bábszínházból, a cirkuszból, a koncertekről és színházból:

Papageno számos online elérhető kulturális programot ajánl egész márciusra. Itt ezek közül csak a március 15-ei műsorokat soroljuk fel:

11:00 – A győri Vaskakas Bábszínház A kismalac meg a farkasok című előadását teszi elérhetővé Youtube-csatornáján

15:00 – A Fővárosi Nagycirkusz élőben közvetíti előadását a Facebook-oldalán

17:00 – A Budapesti Fesztiválzenekar Vasárnapi Kamarazene című koncertje ide kattintva követhető

19:00 – Vígszínház Facebook-oldalán élőben lehet majd megnézni Vecsei H. Miklós Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadását, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében.

19:00 – A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház felvételről közvetíti az Igazságtalanság című történelmi drámát.

21:00 – Erkel Bánk bán című operáját közvetíti az M5 az Operából, felvételről, Vidnyánszky Attila rendezésében.

8 film ’48-ról:

Szintén március 15-én (és 14-én) nyolc filmet tesz szabadon hozzáférhetővé a Nemzeti Filmintézet a honlapján. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából online nézhető filmek között megtekinthető a Föltámadott a tenger (1953), a Petőfi ’73 (1972), a 80 huszár (1978), Macskássy Katalin animációs rövidfilmje, az Ünnepeink (1981) és A Hídember (2002) is.

+1 színház:

Március 17-én pedig a Miskolci Nemzeti Színház facebook csatornáján élőben látható: William Shakespeare alapján Mohácsi István és Mohácsi János: A velencei kalmár című előadása, amivel a Shylock szerepének megformálásáért Görög László a Színházi Kritikusok Céhe-től A legjobb férfi főszereplő díját nyerte el 2019-ben. Rendező Mohácsi János időpont: 2020. március 17. 19:00

és egy segítségkérés:

#neváltsvisszajegyet akció lényege, hogy aki már megvásárolta korábban a színházi vagy koncertjegyeit, ne váltsa vissza azokat. A kezdeményezés elindítója, Szántai Péter, akihez azóta már többek között Veiszer Alinda is csatlakozott, arra kéri a közönséget, hogy: „Mivel a jegybevétel egy elég fontos lába az amúgy sem könnyű helyzetben lévő kultúriparnak, szeretném azzal támogatni a színházakat, szervezőket, művészeket, hogy nem válhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg vissza a belépőimet. Ha lehetőségem adódik, elmegyek majd a későbbi pótelőadásra, vagy ha nem, egyszerűen lemondok az árukról. Ha megteheted, tegyél így te is!” – írta.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email