22_03_29_erdmost_nincskep

Az érdi városvezetés felkészült az óvodák és a bölcsődék bezárására

22_03_29_erdmost_nincskep

Az érdi városvezetés felkészült az óvodák és a bölcsődék bezárására

Rendkívüli egyeztetést folytatott szombaton délelőtt az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal vezetése, aminek eredményeképp levélben kérte Csőzik László polgármester a kormánytól, hogy a fenntartó önkormányzatok átmenetileg szüneteltethessék az óvodák és bölcsődék működését.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A veszélyhelyzet kihirdetésére meghozott szerdai kormányrendelet értelmében a fenntartó önkormányzatok helyett csak a kormány vagy  a miniszter dönthet a köznevelési intézmények bezárásáról. Bár pénteken este Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy március 16-ától bezárják az iskolákat, az óvodák és bölcsődék további nyitva tartásáról vagy bezárásáról nem beszélt. Ennek fényében ült össze szombaton délelőtt az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal vezetése.

Az ülésről Csőzik László polgármester számolt be közösségi oldalán:

Tájékoztahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg Önöket, hogy felkészültünk az óvodák és a bölcsődék bezárására.

A Kormány ugyanakkor olyan helyzetet teremtett, amelyben a rendkívüli szünet elrendelésére jogszerűen nincs lehetőségem.

Ilyen esetben nem lehet úgy viselkedni, mint egy belemenős kocsmai verekedő, nem szabad felelőtlen döntéseket hozni, hiszen mi Önöknek, gyermekeinknek és idős szüleinknek tartozunk elszámolással.

Néhány perccel ezelőtt írásban fordultam Magyarország Kormányához, hogy tegye lehetővé, hogy a fenntartó önkormányzatok átmenetileg szüneteltessék az említett intézményeik működését.

Várjuk, hogy a Kormány határozottan és egyértelműen rendezze ezt a kérdést.

Amennyiben ezt nem teszi meg, úgy a szükséges lépések meghozataláról kénytelenek leszünk holnap, azaz vasárnap, mi magunk intézkedni.

Tájékoztahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg továbbá Önöket, hogy ezzel összefüggésben utasítást adtam arra is, hogy az érintett érdi intézmények folytassák a felkészülést a változó körülményekhez, és az előre kidolgozott intézkedési tervek alapján álljanak készen bármilyen (alap vagy kritikus) helyzetre az ellátások szükséges szintjének biztosítására.

A várható döntésektől függetlenül kérem Önöket, hogy azokban a családokban, ahol a szülők meg tudják oldani, hogy az oktatási intézmények bezárásának ideje alatt otthon tartózkodjanak, gyermekeik felügyeletét meg tudják oldani, vagy munkájuk, elfoglaltságaik lehetőséget adnak arra, bölcsődés és óvodás korú gyermekeiket is tartsák otthon!

Továbbra is kérek mindenkit a kötelező óvintézkedések betartására, a társas érintkezés megszokott formáinak – kézfogás, puszi – mellőzésére. Vigyázzanak egymásra és szeretteinkre!

Tartsunk össze, és mutassuk meg mindenkinek, hogy mi, érdiek, felelős, óvatos és összetartó közösség vagyunk!

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a szombat délutáni sajtótájékoztatón később azt jelentette be, hogy még a nap folyamán megszületik a kormányrendelet, amely visszaadja a jogot az önkormányzatoknak, hogy helyben tudjanak dönteni az óvodák és bölcsődék bezárásáról. 

A hírre Csőzik László polgármester is frissítette a posztját:

A KORMÁNY LEHETŐVÉ TETTE, HOGY JOGSZERŰEN INTÉZKEDHESSÜNK

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email