22_03_29_erdmost_nincskep

Útilaput kapnak a szeméthalmok

22_03_29_erdmost_nincskep

Útilaput kapnak a szeméthalmok

Szemétszedést szervez a március 21-22-ei hétvégére az Érd-Sóskúti-fennsíkon és Ófaluban az önkormányzat az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesülettel karöltve. Civilek, magánszemélyek csatlakozását várják az akcióhoz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ezúttal két városrészt fognak az önkéntesek megtisztítani a szeméthalmoktól: az Érd-Sóskúti-fennsíkot március 21-én és 22-én, Érd-Ófalut pedig 21-én. A szervezők azt kérik, hogy akik szeretnének részt venni a szemétszedő akcióban, azok a következő linkre kattintva jelezzék ezt a szándékukat, hogy megfelelő mennyiségű felszerelést, eszközöket (gumikesztyűt, szemeteszsákot), valamint élelmiszert tudjon biztosítani az önkormányzat a számukra. Az Érd-Sóskúti-fennsík megtisztítására itt tudnak jelentkezni, Ófaluéra pedig itt.

A szemétszedők az Érd-Sóskúti-fennsíkon 21-én és 22-én is 9 órakor indulnak el a Burkoló utca 74.sz. alól (az utca végéből). Ófaluban pedig 21-én 9-kor találkoznak majd a volt Thermal Hotel parkolójában.

Az ófalusi helyszínen a Járom utca környékét is szeretnék megtisztítani, ahol viszont akadnak nehezen megközelíthető helyszínek. Ehhez olyan jelentkezőket (akár ipari alpinistákat is) várnak, akik gyakorlottan mozognak ilyen terepen. A szükséges felszereléseket a katasztrófavédelem és a tűzoltóság biztosítja majd, tudtuk meg Tetlák Örs alpolgármestertől.

A szemétszedésben a főszervező Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület mellett részt vesz a város részéről az önkormányzat, az ÉTH és az ÉKFI, hogy a szemét elszállításáról is gondoskodjanak, ne csak az összegyűjtésről. Ott lesz még a Polgárőrség, az „Ága-Boga” Nagycsaládosok Érdi Egyesülete, az Érd és Környéke Horgászegyesület, és jelezték már részvételi szándékukat kutyasétáltatók, valamint nordic walkingosok is.

Bár a március 15-ei városi rendezvényeket lefújták a koronavírus miatt, a szemétszedést ez egyelőre nem érinti, tette hozzá Tetlák Örs alpolgármester:

-Jelen pillanatban úgy gondoljuk, hogy a helyzet nem indokolja ennek az eseménynek a lemondását, hiszen itt a szabad téren, nagy területen szétszóródva, egymás mellett viszonylag rövid időt töltve fogjuk kitisztítani a környéket, ami nagyon más, mintha zárt térben lennék összezsúfolva. Természetesen, ha az egészségügyi körülmények úgy indokolják, akkor későbbi időpontra halasztjuk a szemétszedést, amiről mindenkit időben értesítünk majd.

A mostani akcióból kimaradt területeket az április TeSzedden fogják kitisztítani. 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email