22_03_29_erdmost_nincskep

A parkolásról egyeztetettek a szomszéd vezetők

22_03_29_erdmost_nincskep

A parkolásról egyeztetettek a szomszéd vezetők

Egyeztető megbeszélést tartott hétfő délután Csőzik László, Érd polgármestere a szomszédos Budafok–Nagytétény vezetőivel, Karsay Ferenc polgármesterrel és Németh Zoltán alpolgármesterrel a XXII. kerületi városházán. A találkozó témája elsősorban a közúti és vasúti közlekedést érintette.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László hivatalos Facebook oldalán számolt be arról, hogy tárgyalt  Budafok-Tétény vezetőivel. A polgármester azt írta, egyeztettek a kerület és Érd közös problémáiról és tervezett fejlesztéseiről.

– Jó érzéssel töltött el, hogy úgy tudtunk közös nevezőre jutni ügyekben, s úgy sikerült egyetértésben közös célokat kitűznünk, hogy még csak fel sem merült, hogy ellentétes politikai oldalon állunk, illetve különböző színekben indultunk a választásokon. Meggyőződésem, hogy azt kell nézni, együtt erősebbek vagyunk, és könnyebben tudunk megoldásokat találni a két település lakosait érintő gondokra – írta a városvezető.

Karsay Ferenc polgármester pedig arról írt a tárgyalást követően, hogy Érd polgármesterével egyetértettek abban, hogy mindkét település lakosságának fontos, hogy Érden az elővárosi vasút megállóinál P+R parkoló fejlesztések valósuljanak meg.

– Megegyeztünk abban is, hogy közösen lépünk fel a vasúti menetrend és közlekedés megbízhatóságának, versenyképességének javítása érdekében. Közös nevezőn voltunk a kerékpáros közlekedés támogatását illetően is. Mindkét település lakossága érdekelt abban, hogy a Duna-parti kerékpár út hiányzó szakasza mielőbb és a lehető legkedvezőbb, a kerékpárosok számára optimális nyomvonalon kiépülhessen. Végül, de nem utolsó sorban kerületünk érdi határában elhelyezkedő terület logisztikai fejlesztéseiről is szót ejtettünk, mint előttünk álló feladat. Ismét egy eredményes és hatékony tárgyalást tudhatunk magunk mögött – összegezte Budafok-Tétény polgármestere. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email