22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: hozta a kötelezőt, zsinórban negyedszer nyert a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: hozta a kötelezőt, zsinórban negyedszer nyert a VMG

A tabella utolsó előtti helyén álló Pilis Basket vendégeként aratott 96–60-as győzelmet a férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjának 20. fordulójában a VMG DSE.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A BKG Prima Akadémia U18, a Gödi SE és a Szentendrei KSE elleni sikerek után jó előjelekkel vágott neki az utolsó előtti Pilis Basket elleni mérkőzésének a VMG DSE.

Valackay Gábor együttese ugyan védekezésben az első negyedben nem hozta a várt keménységet, de az érdiek támadójátéka jól működött, ennek köszönhetően a tizennyolc kapott pont ellenére hétpontos előnnyel várták a második tíz percet (18–25).

Ekkor az emberfogásról területvédekezésre váltó vendégek hátul is egyre hatékonyabban működtek, míg a támadójáték továbbra is hozta az első negyed színvonalát, így a nagyszünetre már tizenkilenc pontos előnnyel vonultak (30–49).

A fordulás után is rendesen sültek az érdi kezek, ennek köszönhetően a tripláival jól élő VMG a harmadik és negyedik negyedekben is tovább növelte előnyét, végül a mérkőzést végig kézben tartva aratott 96–60-as idegenbeli sikert.

– Gyengén kezdtük az emberfogásos védekezést, de a területvédekezés jól működött. Tizennégy hármast dobtunk, ami jó teljesítmény. Végig kézben tartottuk a meccset és szokásosan tartalékos csapatunkkal magabiztosan hoztuk a kötelező győzelmet – értékelt a csapat játékos-edzője, Valackay Gábor.

A VMG DSE legközelebb március 8-án, vasárnap 16 órától lép pályára, amikor az egy hellyel előtte álló, tizedik helyezett Monor SE-t látja vendégül a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 20. forduló
Pilis Basket–VMG DSE 60–96 (18–25, 12–24, 15–24, 15–23)
A VMG DSE pontszerzői: Vida Zoltán 27/12, Valaczkay Gábor 18/12, Mario D’Avino 12/6, Naser Ali Ahmed 11/6, Matika Patrik 11/6, Nyitrai Ákos 10/6, Gáspár Zoltán 6

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email