22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: bronz Lvivből és Nagykanizsáról

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: bronz Lvivből és Nagykanizsáról

A serdülők nagykanizsai minősítési versenyén Kaszás Lilla, a junior szabadfogásúak ukrán nemzetközi viadalán Végh Richárd szerzett egy-egy bronzérmet az Érdi Spartacus SC birkózói közül a hétvégi megmérettetéseken.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Spartacus hét birkózója lépett szőnyegre a nagykanizsai Tóth István Emlékversenyen, melyet a serdülő korosztály számára rendeztek kötött- és szabadfogásban, illetve női birkózásban. A hazai válogatón a magyarok mellett holland és horvát sportolók is növelték a létszámot.

A szabadfogásúaknál a 66 induló közül csak Hermann Norbert képviselte az érdi színeket, ám ő a 75 kilogrammosok között két vereséget elszenvedve az ötödik helyet szerezte meg.

Kötöttfogásban már nagyobb létszámban indultak az érdiek, de a legjobb eredményt a 75 kilósok között egy-egy győzelemmel és vereséggel a hetedik helyen végző Gyenes Bence érte el. Csapattársa, Virlics Marcell ugyanabban a súlycsoportban első mérkőzése után búcsúzott, így tizenkettedik lett. Mellettük a harmadik érdi kötöttfogású a 62 kilogrammosok között érdekelt Bákai Ferenc volt, ám ő is vereséget szenvedett első meccsén, s Virlicshez hasonlóan tizenkettedik lett.

A női birkózók azonban hoztak egy érmet az érdieknek, miután a 66 kilogrammosok mezőnyében Kaszás Lilla két győzelemmel és két vereséggel állhatott a dobogó legalsó fokára. Testvére, az 54 kilósoknál induló Kaszás Elza egy győztes és két vesztes meccsel a háta mögött lett hetedik, míg Baljer Kitti 50 kilóban a nyitómeccsén kikapott, ezzel kilencedikként végzett.

A szabadfogású junior válogatottal készülő Végh Richárdnak viszont hétvégén Ukrajnában, Lvivben volt jelenése. A kilenc ország versenyzőit felvonultató viadalon a 92 kilogrammosok között érdekelt Végh jól menetelt kategóriájában, végül bronzérmet szerzett.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email