22_03_29_erdmost_nincskep

Ne csak zöldre festés legyen a klímavédelem! – az LMP sajtótájékoztatója Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Ne csak zöldre festés legyen a klímavédelem! – az LMP sajtótájékoztatója Érden

Kendernay János, az LMP társelnöke kritizálta a kormány klímavédelmi 8 pontját, ugyanakkor üdvözölte Érd zöld programjait. Pitz Dániel, az LMP Országos Elnökségének tagja a klímavédelem kapcsán az élelmiszerbiztonságra hívta fel a figyelmet. Tetlák Örs alpolgármester a helyi ügyekről beszélt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 Csütörtökön délután sajtótájékoztatót tartott Érden az LMP. Ezen Kendernay János elmondta, hogy a kormány klímavédelmi 8 pontja semmitmondó intézkedéscsomag. Mint kijelentette: „nem tesz semmi olyan javaslatot, ami mélyre ható változásokat eredményezhet.” Hozzátette ugyanakkor, örvendetesnek tartja, hogy dr. Csőzik László polgármester támogatja a várost zöldebb településsé alakító intézkedéseit. 

– Az LMP – Magyarország Zöld Pártja Érden is azt szeretné, hogy javuljon a közösségi közlekedési infrastruktúra, legyen több bicikliút, és induljon el a meghirdetett faültetési program – tette hozzá a párt társelnöke.

Pitz Dániel a klímavédelem fontosságának kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a szárazabb, aszályosabb nyarak a mezőgazdaságban az élelmiszerbiztonságot is kedvezőtlenül befolyásolhatják. Ezért szeretnék, ha a kormány támogatási rendszerével arra ösztönözné a mezőgazdaságban dolgozókat, hogy készüljenek fel a klímaváltozásra.  

– Amennyiben ez nem történik meg, a magyarok arra számíthatnak, hogy az élelmiszerárak elszállnak, sokkal több élelmiszert kell importálnunk, és azoknak az eredete teljesen kétséges lesz. Nem tudjuk, hogy mit, milyen vegyszereket tartalmaznak – tette hozzá az LMP Országos Elnökségének tagja.

Tetlák Örs alpolgármester a közgyűléssel kapcsolatban kiemelte, hogy az ott egyöntetűen elfogadott 2020-as költségvetésben számos jelentős tétel biztosítja az eddigieknél sokkal zöldebb városvezetési intézkedéseket. Az alpolgármester méltatta az idén 50 éves érdi bőtermőt és az érdikummá vált Elvira egyedülálló tevékenységét. Bejelentette, hogy a héten még tárgyal az ÉTH-val, hogyan tudják majd a zöldjáratot sűríteni az elinduló kerti munkálatokkal párhuzamosan. Illetve a tesztüzemként lezajlott ágdarálási lehetőséget is tervezik kedvező konstrukcióban folytatni a háztartásokban.

A fásításokkal kapcsolatban az alpolgármester úgy nyilatkozott, változatlanul több erdészettel is tárgyalásokat folytatnak a facsemeték beszerzéséről. Az ennek részeként elinduló babfaprojekt is halad a maga útján: az ÉTH és az ÉKFI munkatársainak segítségével mulcsot és komposztot juttatnak ki a Papi földekre, hogy a babafaliget termőföldjének minőségét még tovább tudják fejleszteni. A Pilisi Parkerdővel pedig további fásításokról szólnak a tárgyalások, amelyek eredményeként a Beliczay-szigeten a nyárfatelepítésről, a Tárnoki út végén kialakítandó kisebb gát környékén pedig egy őshonos fákból álló liget létrehozásáról számolt be Tetlák Örs.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email