22_03_29_erdmost_nincskep

Kilenc egyéni sportolót és öt csapatot díjazott a város

22_03_29_erdmost_nincskep

Kilenc egyéni sportolót és öt csapatot díjazott a város

Idén is átadták az Érd Kiváló Sportolója és Érd Kiváló Sportcsapata díjakat a Polgárok Házában. 2020-ban kilenc egyéni sportoló és öt csapat vehette át az elismeréseket dr. Csőzik László polgármestertől.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Világbajnok, Európa-bajnok, diákolimpia-győztes, országos bajnok, korosztályos válogatott – csak néhány olyan eredmény, melyeket érdi sportolók értek el az elmúlt évben, ezzel pedig amellett, hogy öregbítették Érd hírnevét, kiérdemelték az Érd Kiváló Sportolójának járó díjakat. Ezúttal is szép név- és eredménysort hozott a Polgárok Házában megtartott Érd Kiváló Sportolója, Érd Kiváló Sportcsapata díjátadó.

Az Érd Kiváló Sportolója Díj azoknak a diákoknak adományozható, akik egyéni, vagy csapatsportágban országos diákolimpián vagy országos bajnokságon 1. helyezést értek el, vagy válogatott kerettagok.

Az Érd Kiváló Sportcsapat Díj azoknak a csapatoknak adományozható, akik a szakszövetség által kiírt csapatsportágban országos diákolimpia országos döntőjén 1-3. helyezést értek el, vagy országos bajnokságon 1-3. helyezést értek el.

Az Érd Kiváló Sportolója Díj és az Érd Kiváló Sportcsapata Díj odaítélésére a köznevelési intézmények vezetői, valamint a sportszervezetek vezetői tehettek javaslatot.

– El lehet mondani Érdről, hogy szinte minden sportágban otthon van, fel tud mutatni eredményeket.

Egy olyan korban, amikor a legtöbb gyermek a kütyüket választja a sport helyett, azt is meg kell köszönni, ha valaki egyáltalán sportol, hát még ha ilyen kiváló eredményeket ér el. Azt hiszem, ez a tenni akarás és a kemény munkával eltelt évek később meghálálják magukat, mert az ember több lesz, formálja a jellemet, az akaratot, a kitartást – adott útravalót a díjazott gyermekeknek dr. Csőzik László, Érd polgármestere a díjátadót megnyitó beszédében.

Ezt követően a polgármester mellett Szűcs Gábor alpolgármester, Lengyel Péter, a Sportbizottság elnöke, Csépán István, a Sportbizottság alelnöke és Hüse Nikolett, az Érdi Ifjúsági Önkormányzat diákpolgármestere adta át az elismeréseket a díjazottaknak.

Érd Kiváló Sportcsapatának választották a Masters SE akrobatikus rock’n’roll Xpress junior nagyformációját, amely országos bajnoki címmel és vb-ezüsttel érdemelte ki a díjat.
Az Érdi Batthyány Sportiskola tollaslabda csapata az előző kiírásban sorozatban ötödik alkalommal érdemelte ki a legeredményesebb általános iskolájának járó B-kategóriás különdíjat, amellyel a várostól is megkapták a Kiváló Sportcsapat címet.

A Delta RSE Érd U15-ös korosztálya a tavalyi évben a regionális bajnokság megnyerése mellett az országos gyermekbajnokságban bronzérmet ért el, emellett a csapat számos játékosa a klub NB II-es felnőtt csapatában bizonyít hétről hétre, így ők is átvehették az Érd Kiváló Sportcsapata díjat.

Az Érdi Torna Clubból az egyesület serdülő vegyespáros egységét is díjazták, ugyanis Schuman Márton és Csákány-Csáfordi Míra párosa országos bajnok lett kategóriájában.
Emellett az Érdi Baseball és Softball Club Indians együttese is Érd Kiváló Sportcsapata díjat vehetett át a város elöljáróitól, hiszen az Indiánok a nemzetközi versenyek mellett hazai szinten is érmesként zárták az előző bajnokságot.

Érd Kiváló Sportolójának idén kilenc sportolót választottak: a tollaslabda diákolimpiai bajnok Harmos Mártont az Érdi VSE, a szumó országos bajnok Jakab Dánielt az Érdi Spartacus SC, a diák és serdülő ob-győztes, Kaszás Elzát a Batthyány Sportiskola, a szumó ob-aranyérmes, Európa-bajnoki második Kaszás Lillát a Vörösmarty Mihály Gimnázium, az országos bajnok, junior válogatott ökölvívót, Szigetvári Bendegúzt, az Érdi Box Klub, a kata magyar bajnok karatékát, Than Csernyik Maját az Érdi Kyokushin Karate SE, az U16-os válogatott, Tóth Lídiát az Érdi Baseball és Softball Club, Vajna Balázs íjászt a Parkvárosi Vadászok Hagyományőrző Íjász Egyesülete, az országos bajnok akrobatikus rock’n’rollos Záhonyi Patrikot pedig a Masters SE terjesztette fel a díjra.

Érd Kiváló Sportolója
Harmos Márton (Érdi VSE), edző: Tornai Tibor, tollaslabda, diákolimpiai bajnok
Jakab Dániel (Érdi Spartacus SC), edző: Vejki Tamás, szumó, világ-, Európa- és országos bajnok
Kaszás Elza (Batthyány Sportiskolai Általános Iskola, Érdi Spartacus SC), edző: Südi Gábor, birkózás, diák és serdülő országos bajnok, diákolimpiai bajnok
Kaszás Lilla (Vörösmarty Mihály Gimnázium, Érdi Spartacus SC), edző: Südi Gábor, szumó országos bajnok, Európa-bajnoki 2.
Szigetvári Bendegúz (Érdi Box Klub), edző: Dobrádi Csilla, Dobrádi Zsolt, Pálházy Ádám, ökölvívás, országos bajnok, junior válogatott
Than-Csernyik Maja (Érdi Kyokushin Karate SE), edző: Kurucz Mihály V. danos mester, Kuruczné Medgyes Erzsébet IV. danos mester, karate, Ensi Kupa 2. hely, kata magyar bajnok
Tóth Lídia (Érdi Baseball és Softball Club), edző: Terry Lingenhoel, baseball, U16 magyar válogatott
Vajna Balázs Dániel (Parkvárosi Vadászok Hagyományőrző Íjász Egyesülete), edző: Tímár Dénes, íjászat
Záhonyi Patrik (Masters SE), edző: Sárfy Krisztina, akrobatikus rock’n’roll, országos bajnok

Érd Kiváló Sportcsapata díj
Delta RSE Érd U15-ös röplabdacsapata, Országos Gyermek Bajnokság 3. helyezett, edző: Dömötör-Mátrai Beáta, Hopkáné Wolf Rita (Antal Enikő Vivien, Baumann Flóra Éva, Csörgi Evelin, Darvas Hanna, Flach Dóra Andrea, Jakab Boglárka, Tankó Réka Mária, Tátrai Zsanett, Tóth Luca Blanka, Veres Anna)
Érdi Baseball és Softball Club Indians, edző: Terry Lingenhoel (Füzesi Barbara, Gergely Dániel, Kanyó Gergő Levente, Kökény Brúnó, Ladányi Ernő, Lakó Péter, Matthews Noah, Nolterieke Cade, Obinger Viktória, Purczl Márk, Tonchev Stoyaw, Yaiko Seth)
Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tollaslabda csapat, edző: Tinka Lajos, Tornai Tibor, diákolimpia, B-kategória legeredményesebb általános iskolája (Bíró Ajsa, Dudás Vanessza, Dancs Olivér, Borbás Dávid, Kovács Marcell, Tóth Milán, Fekete Tímea, Flórián Tamás, Horváth Levente, Nikolics Balázs, Villás Vivien, Csányi Zoé, Nika Roland
Érdi Torna Club serdülő vegyespáros Csákány-Csáfordi Míra–Schuman Márton, akrobatikus torna, edző: Szilas Eszter, magyar bajnok 
Masters SE Xpress junior nagyformáció, akrobatikus rock’n’roll, edző: Sárfy Krisztina, országos bajnok, világbajnoki 2. (Bartók Petra, Bóta Réka, Csáki Zsófia, Csákó Szilvia, Horváth Nóra, Kaltenecker Luca, Korpás Petra, Lendvai Mara, Petrovics Henriett, Szalai Alexa, Szalma Borka, Szalma Luca, Szente Fruzsina, Szilágyi Dóra, Szlotta Zsófia, Szoldi Viktória, Tasnádi-Tulogdi Zsófia, Tímár Enikő

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email