22_03_29_erdmost_nincskep

Márciustól még egy parkolószintet lezárnak a Stop Shopban

22_03_29_erdmost_nincskep

Márciustól még egy parkolószintet lezárnak a Stop Shopban

Volt aki üdvözölte, volt aki elátkozta a rendszert, ami körülbelül egy hónapja lépett életbe a városközpontban, miszerint a Stop Shop üzemeltetője 22 óra és másnap reggel 9 óra között a bérlők érdekeire való tekintettel lezárta az áruház első emeleti parkolóját. Hamarosan újabb szintet zárnak le.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Január 20-tól az üzemeltető bezárta éjjelente a városközpontban található áruház első emeleti parkolóját, mert az üzletekbe érkező vásárlóknak egyáltalán nem jutott hely, így a boltok forgalma is csökkent. Az intézkedés óriási felháborodást váltott ki az autósokból, az ingázók morogtak, a vásárlók örültek.

Az ÉrdMost Facebook oldalán is ütköztek a vélemények, volt aki azt írta: „Pont azét van, hogy az ingázók ott hagyják az autót és inkább tömegközlekedéssel menjenek tovább. Nonszensz, hogy egy ilyen indokkal lezárjanak egy teljes szintet. Nincs hely a vásárlóknak egy P+R parkolóban?”

Egy másik hozzászóló viszont örült a lezárásnak: „Nagyon helyes legalább lesz hely parkolni ha kisgyerekkel megyünk vásárolni. Nem kell majd körbe körbe autókázni hogy letudjunk parkolni.

A parkolás óriási gondot jelent Érden, főleg a városközpontban, hiszen egy korábbi tanulmány szerint a központban és a pufferzónájában az OTÉK szerint körülbelül 5000 parkolóra volna szükség, ehhez képest alig 1500 hely biztosított. Ebből a reggeli csúcsban a Stop Shop bezár 300 parkolót (az első és a második szintet is lezárja este 22 óra és másnap reggel 9 óra között március 2-tól), arra hivatkozva, hogy a parkoló területe magántulajdonban van. 

A januári zárást követően értesüléseink szerint a városvezetés tárgyalt az üzemeltetővel, ám egyelőre nem született kompromisszumos megoldás, de folytatják a tárgyalásokat a megnyugtató végkfejlett érdekében. 

Természetesen megkerestük a Stop Shop üzemeltetőjét kérdéseinkkel, hogy miért zárnak le újabb szintet, válaszukat később írásban ígérték. 

FRISSÍTÉS!
Az ÉrdMost úgy tudja, hogy délután a táblákat levették, a zárást bizonytalan ideig, vagy végleg elhalaszthatják, miután Csőzik László polgármester nyomatékosan kérte az üzemeltetőt erre. 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email