22_03_29_erdmost_nincskep

A cél, hogy legközelebb ne hiánypótlás legyen, hanem nyertes pályázat

22_03_29_erdmost_nincskep

A cél, hogy legközelebb ne hiánypótlás legyen, hanem nyertes pályázat

A volt városvezetés beadott egy pályázatot bölcsődeépítésre a kampányhajrában - csak éppen a szükséges dokumentáció nélkül, és aminek a pótlására a kampány miatt később sem volt lehetőségük. Mint ahogy arra sem, hogy erről tájékoztassák az új vezetést.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hiányos és rosszul előkészített pályázat miatt késik az érdi bölcsődeépítési program. A napokban az érdi ellenzék számos posztban állította, hogy több más projekt mellett a bölcsődeépítést is leállítja a városvezetés.  Csőzik László polgármester közösségi oldalán reagált. Mint írja, az előző városvezetés pályázatot adott be tavaly szeptember elején egy 52 férőhelyes, 4 csoportos, 2 gondozási egységből álló, csaknem 850 négyzetméter területű bölcsőde építésére játszókerttel, akadálymentes megközelítéssel, parkolóval együtt, a Tállya utcában. Az Államkincstár november végén már az új vezetést kereste meg, hogy legyen szíves 8 napon belül benyújtani a teljes műszaki dokumentációt, építési engedélyes tervekkel együtt a bölcsődére. Ilyet az előző városvezetés nem készített elő, mint ahogy átadás-átvételkor sem tájékoztatta sem szóban, sem írásban a projektről az új csapatot. 

Megkerestük az ügyben Szűcs Gábor alpolgármestert, aki hangsúlyozta: az a cél, hogy legyen bölcsőde Érdligeten a Tállya utcában, és bővíthessék az óvodai férőhelyek számát ugyanitt. Ehhez most előkészítik a szükséges műszaki dokumentációkat, tervekkel, engedélyekkel együtt – , hogy amint megjelenik kiírás bölcsőde építésére, már a szükséges dokumentumokkal együtt tudjanak pályázni rá. Azt is elmondta, hogy a hivatal szakirodái már az előző dokumentáció elkészítésekor felhívták az akkori polgármester figyelmét a hiányosságokra.

– A közgyűlés döntését követően el kellett volna kezdődnie annak a munkának, ami ezekhez (műszaki dokumentáció, engedélyes tervek) hozzájárult volna. De jött a kampány, és nem történt semmi. Az előző városvezetés a kampány alatt kampányolt, és nem a várost vezette – sorolta az alpolgármester, hozzátéve: a hivatalon belül nyílt titok volt, hogy a dokumentáció nem alkalmas arra, hogy azzal nyerjen a város, és ezt az előző polgármester is tudta. 

– Annak idején a volt polgármester is azt mondta a hivatallal történt kommunikációban, hogy tudja jól, hogy nincs előkészítve a pályázat, és azért adja be, hogy a 2020-as pályázati időszakban tudjon arra hivatkozni, hogy ha tavaly nem nyert, akkor most idén nyerni tudjon. A mostani ellenzék totálisan tisztában van azzal, hogy amit állítanak az nem a valóságot tükrözi – mondta Szűcs Gábor. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email