22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: folytatódik a sikerszéria, 21-ből 20-an országos döntősök!

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: folytatódik a sikerszéria, 21-ből 20-an országos döntősök!

A Pest megyei diákolimpiai döntő után Cegléden volt jelenése a 21 érdi tollaslabdázónak, itt rendezték ugyanis a területi megmérettetést, ahonnan a dobogósok indulási jogot szereznek a március végi, balatonboglári országos fináléra - huszan teljesítették is ezt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pest mellett Heves és Nógrád megye legjobb tollaslabdázói ragadtak ütőt a diákolimpia ceglédi területi döntőjén, ahol nemenként hat korcsoportban zajlott a küzdelem az érmes, ob-döntős helyezésekért.

A műanyag labdával vívott B-kategória legutóbbi hat kiírásában a legeredményesebb általános iskolának járó különdíjat az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola diákjai érdemelték ki, melyre most is jó esély mutatkozik, ugyanis a sportiskola tizennégy tanulója mellett további hét érdi jutott a területire.

Cegléden pedig tovább íródott az érdiek sikerszériája, hiszen egészen hihetelten teljesítményt nyújtva a huszonegy induló közül huszan is dobogósok lettek: hat arany-, nyolc ezüst- és hat bronzérmet szereztek, az egyetlen nem érmes is pedig ötödik helyen végzett, azaz elsőszámú tartaléknak számít.

Ami a Batthyányt illeti, egészen pazar mutatóval zárt a sportiskola, a tizennégy tanuló közül Dudás Vanessza (II. korcsoport), Horváth Levente (III. kcs.), Kis-Kasza Arabella (III. kcs.), Zsarnai Marcell (IV. kcs.) és Schvirján Zsófia (IV. kcs.) aranyérmet nyert.

A dobogó második fokára is öten állhattak fel: a legkisebbeknél, az egyes korcsoportban Horváth Adrián és Dudás Laura, a hármasban Flórián Bence és Fekete Tímea, a négyesben pedig Csányi Zoé végzett ezüstérmesként.

A bronzéremmel ugyancsak kivívta az országos döntőt Takács Krisztofer (I. kcs.), Horváth Hanna (I. kcs.), Briák Alexandra (I. kcs.) és Horváth Barnabás (IV. kcs.).

A batthyánysok mellett Tornai Tibor és Tinka Lajos tanítványai közül még hatan végeztek dobogón. Az ötös korcsoportos lányok versenye a gárdonyis Györgylőrincz Krisztina sikerével zárult, aki az Érdi Szakképzési Centrum tanulóját, az ezüstérmes Perényi Zsófiát előzte meg. Ugyancsak ezüstéremig jutott a szintén ÉSZC-s Tóth Róbert és a százhalombattai Arany János iskola érdije, Nagy Máté, míg a hármas korcsoportban a VMG-s Kovács Marcell és a négyesben a százhalombattai Nagy Eszter a dobogó legalsó fokára állhatott. Előbbi riválisai között volt az ugyancsak százhalombattai Zsarnai Milán, aki ötödik helyen, elsőszámú tartalékok között várhatja az országos döntőt.

Eredmények, Tollaslabda, Területi Diákolimpiai döntő, Cegléd
I. korcsoport
lány:
2. Dudás Laura, 3. Horváth Hanna, Briák Alexandra (mindhárman Batthyány)
fiú: 2. Horváth Adrián, 3. Takács Krisztofer (mindketten Batthyány)

II. kcs.
lány:
1. Dudás Vanessza (Batthyány)

III. kcs.
lány:
1. Kis-Kasza Arabella, 2. Fekete Tímea (mindketten Batthyány)
fiú: 1. Horváth Levente, 2. Flórián Bence (mindketten Batthyány), 3. Kovács Marcell (VMG), 5. Zsarnai Milán (Százhalombatta, Arany)

IV. kcs.
lány:
1. Schvirján Zsófia, 2. Csányi Zoé (mindketten Batthyány), 3. Nagy Eszter (Százhalombatta, Arany)
fiú: 1. Zsarnai Marcell, 3. Horváth Barnabás (mindketten Batthyány)

V. kcs.
lány:
1. Györgylőrincz Krisztina (Gárdonyi), 2. Perényi Zsófia (ÉSzC)
fiú: 2. Nagy Máté (Százhalombatta, Arany)

VI. kcs:
fiú:
2. Tóth Róbert (ÉSzC)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email