22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: simán nyert Szentendrén is a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: simán nyert Szentendrén is a VMG

Sorozatban harmadik győzelmével jelezte, kijött a gödörből a VMG DSE férfi kosárlabda csapata, amely az NB II Közép A-csoportjának 19. fordulójában remek játékkal győzött a Szentendrei KSE vendégeként 92-54-re.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A zsinórban elszenvedett hét vereség után egyre inkább formába lendül a VMG DSE, amely sorozatban harmadik győzelméért lépett pályára Szentendrén. Az elmúlt hetek lendületét ezen a találkozón is jól használta ki a VMG, amely 8-0-lal kezdett, ám az első negyedben átvette az ellenfél jóval lassabb tempóját, így ebben a tíz percben csak hatpontos előnyt tudott kialakítani (13-19).

A második játékrészben a hazaiak akarata érvényesült, ennek köszönhetően folyamatosan zárkóztak és a nagyszünetig visszajöttek egy pontra is (24-19, 37-38).

A harmadik negyedre azonban olyannyira megváltozott a vendégek játéka, hogy rendkívül hamar lezavarták a lényegi kérdéseket. A felkeményedő védekezés mellé eredményes támadójáték társult, Valaczkay Gáborék hét percig nem engedtek pontot a vendéglátónak, amey a további három perc alatt is mindössze öt pontot ért el, miközben az érdiek 25-öt szórtak (42-63).

A záró negyedben sem gyengült a VMG védekezése, ugyan ebben a felvonásban tizenkét pontot felírt a táblára a Szentendre, ám az érdiek 29 pontot termeltek és megérdemelt, 92-54-es idegenbeli győzelmet arattak.

– Támadásban az első félidő egyénieskedése után csapatjáték volt jó passzokkal, jó egyéni dobóteljesítményekkel. Örülök, hogy kezd magára találni a csapat, ami a mutatott játékon is látszik. Még vannak sérültjeink, de akik bevethetők, nagyon akarnak győzni. A rossz szériánk után harmadszorra nyertünk és szerintem folytatjuk ezt a jó sorozatot – értékelt a VMG DSE játékosedzője, Valaczkay Gábor.

Az érdiek nyolc győzelemmel és tíz vereséggel továbbra is a tabella tizenegyedik helyét foglalják el, legközelebb pedig március elsején, 16 órától az utolsó előtti helyen álló Pilis Basket otthonában szerezhetik meg sorozatban negyedik sikerüket.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 19. forduló
Szentendrei KSE-VMG DSE 54-92 (13-19, 24-19, 5-25-12-29)
A VMG DSE pontszerzői: Morauvszki Gergely 28/6, Gáspár Zoltán 18, Nyitrai Ákos 15/3, Valaczkay Gábor 11/9, Naser Ali Ahmed 10/6, Miháczi Ádám, Matika Patrik 4-4, Kerényi Gergő 2

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email