22_03_29_erdmost_nincskep

Kibújás vagy bebújás?

22_03_29_erdmost_nincskep

Kibújás vagy bebújás?

"Jön a tavasz, megy a tél,/Barna medve üldögél,/kibújás vagy bebújás?/Ez a gondom óriás!" Weöres Sándor verse akár mottója is lehetne a gyermekkönyvtár keddi családi délutánjának, amelyen óvodások és kisiskolások és szüleik készíthettek mackókat, változatos technikával.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A gyermekkönyvtár évek óta szervez mackós foglalkozásokat az iskolai, óvodai csoportoknak, és idén a családoknak is megrendezték ezt a játékos délutánt. Papírból, dekorgumiból, különböző anyagok felhasználásával készíthettek mackókat a gyerekek, érdeklődésüktől, életkoruktól függően – tudtuk meg Kondriné Varga Kornélia gyermekkönyvtárostól.

– Évente több családi délutánt tartunk, a különféle alkalmakhoz, ünnepekhez kapcsolódva. Ezek jó alkalmat adnak arra is, hogy a szülők megismerkedjenek a könyvtár szolgáltatásaival is. Mindig vannak olyan látogatóink, akik a foglalkozásaink révén jutnak el először a gyermekkönyvtárba; ők rendszerint be is iratkoznak – mondta Kondriné Varga Kornélia. (Jó tudni: a gyermekkönyvtárban nemcsak a családi foglalkozások, hanem a beíratkozás is ingyenes.)

Erre az alkalomra olyan sokan jöttek el, hogy minden asztal megtelt; természetesen minden technikát kipróbálhattak a gyerekek a két órás rendezvény ideje alatt.

– Én nem szeretem a medvéket, mert azok vadállatok, de azért szívesen rajzolom őket – árulta el az ötéves Kamilla, aki több mackót is készített ezen a délutánon.

– A medvék télen alszanak, aztán tavasszal kibújnak a barlangjukból, vagy a bokorból. Várom már, hogy előjöjjenek, mert a mackók nagyon cukik – mondta lelkesen egy másik ötéves. 

A családi délutánokat általában az óvodásoknak, kisiskolásoknak rendezik, de a nagyobb testvéreket is szívesen látják, és ők is örömmel jönnek, alkotnak. Az egy-két évesek sem unatkoznak, őket játékok, lapozgatók várják a gyermeksarokban. 

A következő családi délután témája a húsvét lesz a gyermekkönyvtárban.

A Parkvárosi Közösségi Ház fiókkönyvtárában is tartanak foglalkozásokat; a következő egy tavaszváró rendezvény lesz, február 24-én, 18 órától. Ez az alkalom is ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email