22_03_29_erdmost_nincskep

Futsal: az NB I éllovasát kell legyőzni a kupadöntőért

22_03_29_erdmost_nincskep

Futsal: az NB I éllovasát kell legyőzni a kupadöntőért

A kedvező sorsolásnak köszönhetően három kör alatt csak egy élvonalbeli csapattal találkozott, két másodosztályú riválisát búcsúztatta, a döntőbe jutásért viszont már az NB I éllovasa, az MVFC Berettyóújfalu ellen kell bizonyítania a 5 Stars Érdi VSE-nek a futsal Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A futsal Magyar Kupa első fordulójában a térségi rivális, az NB I-es Aramis SE ellen kezdte meg szereplését az NB II Nyugati csoportjában érdekelt 5 Stars Érdi VSE, amely akkor hazai pályán Gáspár Tibor vezérletével győzte le 6–4-re a budaörsieket.

A második és harmadik fordulóban kedvezett a sorsolás Varga László együttesének, hiszen előbb a csoportrivális Tihanyi FC ellen győztek ugyancsak az ÉRD Arénában 6–3-ra, majd a Hidegkút elleni oda-visszavágós párharc első meccsén elért 9–0-s győzelem után a visszavágón az 5–3-as vereség is elegendő volt az érdiek továbbjutásához – ez pedig már négyes döntőbe jutást eredményezett.

Itt azonban már nincs nem élvonalbeli ellenfél az érdieken kívül. Sőt, a döntőbe jutásért a 5 Stars az NB I listavezetőjével, az MVFC Berettyóújfaluval csap össze február 22-én, szombaton 18 órától a szombathelyi Arena Savariában.

A 5 Starsnál történt egy jelentős változás a játékoskeretet illetően, hiszen az elsőszámú kapus, Kajdy Tamás munkahelyváltás miatt külföldre költözik, s nem csak a Magyar Kupa négyes döntőjén, hanem a következő időszakban sem számíthatnak rá. Azonban az Érdi VSE NB III-as nagypályás csapatának kapitánya, Kertész Ferenc és a megye I-es Törökbálinti TC kapuját őrző Gonda Gergő személyében két rutinos kapussal sikerült helyettesíteni a 5 Stars Érdi VSE egyik alapító tagját.
További hiányzója a 5 Starsnak a fiatal Pintér Olivér, akit a Hidegkút elleni párharc második mérkőzésén kiállítottak, így egy kupamérkőzésre szóló eltiltást kapott, azonban ha az érdiek megragadják a lehetőséget és kiejtik az NB I éllovasát, a döntőben már pályára léphet.

– Az biztos, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de abban bízunk, hogy picit lebecsülnek minket, nem ismernek minket. Nem tudnak minket hova tenni és ha mi jó napot fogunk ki, megfelelően koncentrálunk és szerencsénk lesz, akkor bármi lehet, a labda gömbölyű – fogalmazott a 5 Stars Érdi VSE elnöke, Kajdy György, aki azt sem rejti véka alá, hogy az együttes négyes döntőbe jutásához szerencse is kellett.

– Ünnepre készülünk, egyrészt nagyszerű dolog, hogy ott lehetünk egy ilyen jeles társaságban egy ilyen komoly rendezvényen, másrészt sok esélyük papíron nincs. Megpróbáljuk úgy felépíteni a játékunkat, hogy esélyünk legyen meccsben maradni, esetlegesen a végén bravúr környékére hozni a meccset. Meglátjuk, mi fog kisülni ebből, nagyon sötétben tapogatózom, de van egy-két biztató jel, ami azt mondatja velem, hogy össze is jöhet – fejtette ki várakozásait a 5 Stars vezetőedzője, Varga László.

– Történelmi siker ez a klub számára, remélem, ezt a fiatalok átérzik, mert meg van a lehetőségük, hogy megmutassák magukat a nagy mezőnynek, onnantól kezdve ki tudja, hogyan alakul a jövőjük – vonta le a Magyar Kupa elődöntőjének legfőbb hozadékát a 5 Stars futsalosa, Bozsoki Imre. – Persze, próbálunk borsot törni a Berettyó orra alá, de nehéz lesz. Készülünk néhány meglepetéssel, de az lesz a lényeg, hogy felszabadultan és nyugodtan tudjunk játszani, hiszen veszítenivalónk nincs – fűzte hozzá az Érdi VSE NB III-as csapatában belső védőként játszó Bozsoki.

A 5 Stars Érdi VSE–MVFC Berettyóújfalu futsal Magyar Kupa elődöntőt február 22-én, 18 órakor rendezik a szombathelyi Arena Savariában.

Férfi futsal Magyar Kupa, elődöntők, 02.22., Arena Savaria, Szombathely
15.30:
Futsal Veszprém–Haladás VSE
18.00: 5 Stars Érdi VSE–MVFC Berettyóújfalu
döntő: 02.23., 14.30

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email