22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: egy éve jégen a Kárpáti Farkasok

22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: egy éve jégen a Kárpáti Farkasok

2019. január 20-án zajlott az első jégkorong mérkőzés az Érdi Jégcsarnokban, azaz a város legújabb sportlétesítményében, amely a magyarországi jégcsarnokok közül a legkorszerűbbnek számít.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Zöldmezős beruházás ez sok tekintetben, hiszen itt Érden nem igazán ismert a jégkorong, a Kárpáti Farkasok pedig éppen ezt vállalja fel: ennek a téli, nagyon látványos sportágnak meghonosítását.

A csarnok átadását követően azonnal elindult a jégkorong népszerűsítése és az első kishokisok toborzása: az óvodákat, iskolákat hívtak meg a csarnokba, mutatták meg nekik a védőfelszerelést, kipróbálhatták a korcsolyázást, és hogy milyen érzés az ütővel a korongot a kapuba juttatni – számos kisfiú és kislány számára ez szerelem volt első látásra.

Egy anyuka így emlékszik ezekre a napokra: „A Kárpáti Farkasok edzői meghívták az fiam osztályát a pályára, felpróbálhatta a felszerelést. Ahogy hazaért ezek voltak az első szavai: anya, holnap hokiedzésem lesz! Azóta elválaszthatatlanok vagyunk: mi és a hoki. Ő a jégen, mi a lelátón szurkolva lettünk ennek a rajongói.”
Az egyre gyarapodó számú jégkorongozó gyerekek ma hat edző irányításával végzik a fáradtságos, de örömteli feladatokat: ők Hegyi Ádám, Csibi József, Csehy Zsombor, Hamvai Szilárd, és Dósa Dávid, valamint a kapusedző Bálizs Bence.

A Kárpáti Farkasok U8-as és U10-es korosztályú csapatai már két hónappal azután, hogy a jéggel először találkoztak, lejátszották életük első mérkőzéseit is. Majd kihasználva azt, hogy az Érdi Jégcsarnok nyáron is működik, egy rövid szünetet leszámítva végig dolgoztak, edzettek, korcsolyáztak, hogy beérjék azokat az ellenfeleket, akik jóval korábban elkezdték már ezt a jégkorongozást.

Ősztől már az U12-es bajnokságban is csapatot indíthatott a Kárpáti Farkasok, és mostanra, 2020 januárjára a sportoló gyereklétszám túllépte a 110 főt. Mivel itt Érden egy teljesen ismeretlen, múlttal nem rendelkező sportról beszélünk, nagy szó ez.

– Mi magunk sem számítottunk erre – mondta Hegyi Ádám, edző, a Kárpáti Farkasok szakmai vezetője. A toborzás azonban tovább folytatódik, hiszen minél szélesebbre szeretnék bővíteni a sportolói közösséget, jövőre már U14-es csapattal is indulnak a bajnokságban.

Az első nagy siker a decemberben, Dunaújvárosban megrendezett Santa Claus Kupán született, ahol az U10-es Kárpáti Farkasok bronzérmesek lettek az erős nemzetközi mezőnyben. Jó úton haladnak ahhoz, hogy Érd a magyarországi hoki fontos hoki központjává váljon.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email