22_03_29_erdmost_nincskep

Megvan a dupla Guinness világrekord!

22_03_29_erdmost_nincskep

Megvan a dupla Guinness világrekord!

Csécsei Zoltán ultrafutó először a 12 órás, majd a 24 órás futópados Guinness világrekordot is megdöntötte. Mindezt úgy, hogy közben az érdi Fészek egyesület javára gyűjtött. Zoltán vasárnap 18 órától hétfőn 18 óráig futott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A rekordkísérlet alatt Zoltánnak – aki egyébként Tárnokon él – 153 kilométert kellett lefutnia 12 óra alatt, illetve 265,2 kilométert 24 óra alatt, egy speciális futópadon, Újpesten. Ehhez képest az új 24 órás világrekord 286.82 kilométer lett, a 12 órás csúcs pedig 155.32. Zoli 22 óra alatt döntötte meg a 24 órás rekordot. 

A sportoló futásával adományt is gyűjtött a Fészek Gyermekvédő Egyesület Átmeneti Gyermekotthona javára. Közösségi oldalán egy felhívást is megjelentetett korábban:

Kedves Ismerőseim! A hétvégi futópados világcsúcskísérletemen (Újpest Springday edzőterem vasárnap 18:00-tól hétfő 18:00) kérlek benneteket, támogassátok kisebb-nagyobb összeggel a Fészek Gyermekvédő Egyesület átmeneti gyermekotthonát! A futás ideje alatt a helyszínen egy gyűjtőláda lesz kihelyezve, amelybe mindenki akkora összeget tehet amit a szíve diktál és a pénztárcája megenged! Aki inkább utalással segítene, attól az egyesület számlájára kérjük a felajánlásokat, számlaszámuk: 11742111-20027928, a közleménybe írjátok be: futópados. Az adományokat a gyerekek nevében előre is köszönöm!

Zolit telefonon kerestük meg még vasárnap délelőtt. Csak pár mondatot tudtunk váltani, hiszen már javában készült a huszonnégy órás megmérettetésre. Mint megtudtuk, régóta kapcsolatban áll a Fészek egyesülettel, a jótékonysági rendezvényükön is szokott futni – most pedig úgy gondolta, hogy a sokak által figyelemmel kísért csúcskísérlet remek alkalom lehet a Fészek  támogatására is. 

A csúcsdöntés részleteiről, és arról, hogy mekkora összeg gyűlt össze a Fészek javára, kedden számolunk be olvasóinknak. Addig is hagyjuk pihenni Zolit, aki – a csupasport.hu tájékoztatása szerint – a futópadról leszállva pihent egy kicsit, majd elfogyasztotta jól megérdemelt vacsoráját: a menü gyros, görög saláta, somlói és alkoholmentes sör volt. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email