22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: országos döntősők a lány grundbirkózók

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: országos döntősők a lány grundbirkózók

Budapesten a Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola csarnokában a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola a grundbirkózó diákolimpia országos elődöntőjén mindkét korosztályban leány és fiú csapattal is képviselte magát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A négy csapatból három a dobogón végzett, valamint egy ötödik helyet szereztek meg. Az ezüstérmes leány II. korcsoport csapata a február 15-én, Pécsen megrendezésre kerülő országos döntőn folytathatja a küzdelmeket a Batthyány Iskola és Érd képviseletében. Az ezüstérmes kettes korcsoportos lányok mellett az egyes korcsoportban egy bronzérmet szereztek az érdi lányok, míg a kettes korosztályú fiúk is a dobogó legalsó fokán végeztek.

Ezt követően Pécsen került megrendezésre a kötöttfogású, szabadfogású és női verseny, amely az év első felnőtt válogatóversenye. Az Érdi Spartacus minden szakágban képviselte magát. A felnőtteknél az érdiek két junior válogatottja lépett szőnyegre, a 92 kilogrammosok között szabadfogásban versenyző Végh Richárd négyfős kategóriájában két győzelemmel és egy vereséggel végzett a második helyen. Kötöttfogásban, a 130 kilogrammosok között szereplő testvére, Végh Artúr csoportját két győzelemmel nyerte meg, az elődöntőbe azonban kikapott a BHSE birkózójától, Vitek Dáriustól, a bronzmeccsen viszont legyőzte a szegedi Budavári Tibort, ezáltal a dobogó legalsó fokára állhatott.

A nőknél az 55 kilogrammosok között érdekelt Lemák Diána az újpesti Beregi Linda mögött végzett a második helyen.

I. korcsoport lány csapat 3. hely
Aranyos Alexandra, Kovácsevics Bernadett, Sátrai Lilla, Aranyos Zsanett, Horvát Hanna, Gdovin Regina, Menner Vivien, Fülöp Regina, Ferenczi Kíra, Menner Míra

I. korcsoport fiú csapat 5. hely
Králik Zalán, Kalácska Ákos, Sárközi Gyula, Oberhauser Ádám, Marcinkovics-Kovács Bende, Csuka Levente, Papp-Volpach Róbert. Kaintz Ákos

II. korcsoport lány csapat 2. hely
Nagy Lili, Szalai Georgina, Gdovin Emma, Dongó Henrietta, Tóth Lili, Orlai Enikő, Kiss Katalin, Bíró Ajsa, Levius Léna

II. korcsoport fiú csapat 3. hely
Egri Ákos, Godó Tamás, Sárközi Márk, Kiss Alex, Bárwig Norbert, Dani László, Nyikos Zsolt

Pécs, felnőtt kötöttfogású, szabadfogású és női verseny
kötöttfogás

130 kg: Végh Artúr 3.

szabadfogás
92 kg:
Végh Richárd 2.

női birkózás
55 kg:
Lemák Diána 2.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email