22_03_29_erdmost_nincskep

Milák Kristóf az Év Férfi Sportolója 2019-ben

22_03_29_erdmost_nincskep

Milák Kristóf az Év Férfi Sportolója 2019-ben

Az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft.-nél nevelkedő úszóklasszist, Milák Kristófot választották meg 2019 férfi sportolójának a Nemzeti Színházban rendezett Év Sportolója Gálán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Milák Kristóf 2019-ben fantasztikus teljesítménnyel, 1:50,73 perces világcsúccsal adta át a múltnak az amerikai Michael Phelps 2009-es rekordját az idei kvangdzsui vizes-világbajnokságon, amellyel toronymagasan nyerte meg a 200 méter pillangó küzdelmeit.

A 19 éves Érden nevelkedő tárnoki sportoló világbajnoki címével nem csak aranyérmet nyert, hiszen 2019-es teljesítményével kiérdemelte az Év Férfi Sportolója címet a Nemzeti Színházban rendezett 62. Az Év Sportolója Gálán. Milák a túraautó-világkupát megnyerő Michelisz Norbertet és a rövid pályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándort megelőzve érdemelte ki a díjat.

A gálán Milák Kristóf edzője, Selmeci Attila Az Év Edzője kategóriában az FTC vízilabdacsapatával minden sorozatot megnyerő Varga Zsolt mögött, a Győri Audi ETO KC női kézilabda csapatát irányító Danyi Gáborral holtversenyben végzett a dobogón.

Az Év Fogyatékos Csapata kategóriában az UTE két érdi kerekesszékes vívója, Dani Gyöngyi és Krajnyák Zsuzsanna mellett Hajmási Évát, Madarászné Mező Boglárkát és Veres Amarillát felvonultató női kerekesszékes vívóválogatott a férfi speciális kosárlabda-válogatott mögött, a férfi speciális labdarúgó-válogatottal közösen végzett a dobogón.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email