22_03_29_erdmost_nincskep

Félmilliót sportoltak össze a Tábitha Háznak

22_03_29_erdmost_nincskep

Félmilliót sportoltak össze a Tábitha Háznak

Jótékonysági sport- és egészségnapot tartottak vasárnap a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házban, aminek a bevételét, 500 ezer forintot a gyermekhospice-ként működő Tábitha Háznak ajánlották fel a szervezők.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Tábitha Ház több mint nyolc éve bizonyítja azt rendre be, hogy mindig van segítség – még akkor is, amikor egy család a lehető legkétségbeejtőbb helyzetbe kerül. Történetesen akkor, ha a gyermekükről kiderül: e világi léte fájóan rövid lesz. Az intézményben mentesítő szolgálatot, –  amikor egy évre vetítve 28 napra átveszik a 24 órás ápolást igénylő gyermekek gondozását a szülőktől,- illetve életvégi ellátást nyújtanak a gyógyíthatatlan gyermekeknek, méghozzá térítésmentesen. A ház bár részesül állami támogatásban, de abból a költségeiknek csak az egyharmadát tudják fedezni, épp ezért a fenntartó Baptista Szeretetszolgálat és cégek, egyének támogatására is rászorulnak. 

Simon Tomi személyi edző amint megismerte a Tábitha Ház történetét, megfogalmazódott benne az ötlet, hogy szervez egy jótékonysági sportprogramot, aminek bevételét az intézménynek ajánlja fel. Teslér Judit, a Tábitha marketing menedzsere persze örült a megkeresésnek, így jött létre a vasárnapi sport- és egészségnap, ahol gyerekeket és szüleiket is rengeteg, különféle sport- és egészségmegőrző programokkal, tanácsadásokkal várták a Munkácsy Mihály Művelődési Házban.

– Szeretnénk, ha Törökbálinton és környékén mindenki tudná, hogy itt vagyunk – hangsúlyozta az egészségnapon Teslér Judit. – Ezzel együtt egészségprevenciós programot szeretnénk indítani, amibe belevonnánk az iskolákat és a vállalkozókat is. Ennek az egyik állomása a mai nap. Itt látható, hogy a sportprogramok mellett egészséggel kapcsolatos tanácsadások is megtalálhatóak, amelyek a szülőknek próbálnak tanácsot nyújtani, hogyan lehet esetleg megelőzni a betegségeket, vagy fenntartani az egészséget a gyermekeknél. Persze a nap célja az is, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a sport jelentősen hozzájárul az egészség megőrzéséhez, miközben nagyon lehet élvezni is a különféle sportversenyeket, játékokat – tette hozzá a gyermekhospice intézmény marketing menedzsere.

Az eseményre ellátogatott Elek Sándor, Törökbálint polgármestere is, aki úgy nyilatkozott, hogy rendkívül  büszke rá, hogy a törökbálintiak megint kiálltak egy nemes ügy támogatása mellett, ami már nem először, és remélhetőleg nem is utoljára fordult elő. A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy új épületet kap a Tábitha a polgármesteri hivatallal szemben, és tavasszal megtörténik az alapkőletétel is.   

– Nagyon kellenek az ilyen események, és nagyon kellenek az ilyen helyek is, mint amilyen a Tábitha – fogalmazott Sevcsik Magyar Anna, a Babagenetika Egyesület vezetője, akik civil partnerei a Tábitha Háznak. – Több esetben is előfordul, hogy a Babagenetika Egyesületnél érintett gyerekeket a Tábitha Házhoz irányítjuk, de terveink között az is szerepel, hogy a Tábithával közösen segítünk nevelőszülőkhöz, örökbefogadó szülőkhöz juttatni azokat a gyermekeket, akiket a kórházban hagynak, azaz akikről lemondanak a szüleik – tette hozzá az egyesület vezetője, aki fiával érkezett az eseményre.

– A kisfiamnak elmondtam, hogy kikről, kiknek a megsegítéséről szól ez a nap, ami közösségi eseménynek is nagyon jó, de a fő cél nyilván az, hogy felhívja a Tábitha Ház létére a figyelmet. Fontos, hogy már gyerekkorban, persze a koruknak megfelelően – beszéljünk nekik erről, és arról a fontos munkáról, ami ott folyik. A Tábithától nem kell félni, én arra buzdítok mindenkit, hogy ismerje meg, ha teheti, próbáljon meg közelebb kerülni ehhez a helyhez és ezekhez az emberekhez. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email