22_03_29_erdmost_nincskep

Őszre elkészül az AVL új kutatás-fejlesztési központja

22_03_29_erdmost_nincskep

Őszre elkészül az AVL új kutatás-fejlesztési központja

Félkész állapotban van a Tesco és az M6 autópálya közötti területen épülő új irodaház, amelyet az AVL Hungary Kft. épít Érden. Csőzik László polgármester hivatalos Facebook oldalán számolt be az építkezés jelenlegi állásáról, s az önkormányzat terveiről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az AVL Hungary Kft. részéről 2018-ban született meg a döntés, hogy új telephelyet építenek Érden. Az alapkövet június 24-én rakták le a Sulák utcában zöldmezős beruházás keretében, amelynek nyomán várhatóan 350 új munkahely jön létre. 

A polgármester Facebook oldalán azt írta, találkozott a cég ügyvezető igazgatójával,Dirk Janetzkoval, akivel közösen megtekintették a jelenleg félkész irodaházat, amely – ha minden jól megy – idén kora ősztől nyitja meg kapuit. A városvezető a beruházással kapcsolatban azt írta,

„Önkormányzatunk számára továbbra is rendkívül fontos ez a beruházás, mely új irányt, karaktert és lendületet adhat településünk gazdasági életének. Magas hozzáadott értékű, világszínvonalú fejlesztésről van szó; azon leszünk, hogy még több hasonló telepedhessen meg Érdre, de addig is igyekszünk mindenben segíteni az AVL ambiciózus nagyprojektjének sikerét, mely hatalmas lehetőség a város számára is a gazdasági korszakváltásra.”

Az AVL Hungary a világ legnagyobb független, belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztésével, szimulációjával és tesztelésével foglalkozó vállalatcsoportjának hazai leányvállalata. A 17 éves magyarországi múltra visszatekintő cég kutató-fejlesztő munkát folytat, amely személy- és tehergépjárművek, építőipari és mezőgazdasági gépek hajtásláncainak fejlesztését foglalja magában. A cég kompetenciájába mind a hagyományos, belsőégésű, mind a hibrid és tisztán elektromos hajtásláncok beletartoznak.

Az új komplexum egy 5,6 hektáros területen kap helyet a város déli részén, közvetlenül az M0-ás autóút és az M6-os autópálya szomszédságában. A 12 hónap alatt felépülő új magyarországi központ az AVL globális hálózatának második legnagyobb egysége lesz. A két irodaházból álló új AVL cégközpont első irodaháza egy négyszintes, bruttó 6100 négyzetméter alapterületű, 49 különböző típusú irodából, 200 fő kapacitású vállalati étteremből álló, 400 fő befogadására alkalmas komplexum lesz. Érden kap helyet majd 12 tesztpad is, amelyek 2020-ra készülnek el, 2021-re pedig teljes kapacitással működik majd az új AVL központ. Az AVL érdi fejlesztése révén 350 új munkahely jön létre, amelyből 250-et mérnökök töltenek be.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email