22_03_29_erdmost_nincskep

Sakk: dobogóról várják a tavaszi folytatást

22_03_29_erdmost_nincskep

Sakk: dobogóról várják a tavaszi folytatást

Lezárult az őszi idény az Érdi VSE sakk szakosztálya számára a Pest megyei csapatbajnokságon, ahol a harmadik helyről várják a tavaszi folytatást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdiek az utolsó előtti fordulóban a szentendrei csapathoz látogattak. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést és a vezetést is megszerezték, de az ifjúsági Vanek Benedek és Kánnai László révén sikerült fordítani. A harmadik táblán történt kapituláció után ismét egyenlő volt az állás, de Holtság István ellenfele hibáit kihasználva visszaszerezte a vezetést. Vendég Balázs, Nagy Csaba, Horváth Péter és Sinka Csaba fél-fél pontokat szerezve tartották az előnyt, de a végén feljöttek a hazaiak és hatórás küzdelemben kiharcolták az 5–5-ös döntetlent.

Ezt követően vasárnap került sor az utolsó őszi fordulóra. Az előző mérkőzésén Törökbálintot 6-4 –re verő Szigetbecse csapatát fogadhatták az érdiek az Ercsi úti Sporttelepen. Akaratban és elszántságban nem volt hiány. A kezdés remek volt. Nagy Csaba sokkal erősebb ellenfele ellen kiharcolta a döntetlent, Holtság István feladásra kényszerítette ellenfelét, majd Horváth Péter egy bástyaáldozatos matt-támadással szerezte meg a teljes pontot. Közben Szilágyi Sámuel teljesen szétroncsolta ellenfele védelmi állását, aki végül feladta a reménytelen küzdelmet, majd Pápai János is győztesen állhatott fel az asztal mellől. Az első táblán nehéz játszmában vesztettek az érdiek, de Szécsi Péter futópárjával biztosított gyalogbevitele ismét négy pontra növelte a hazai előnyt. Sinka Csaba alaposan elgondolkodta az idejét, de megvolt az eredménye, és ellenfele a matt elől a feladásba menekült. Vendég Balázs hosszú küzdelemben fél ponttal járult hozzá a hazai sikerhez, majd Jász Péter szép győzelemmel tette fel a koronát a csapat aznapi teljesítményére és alakította ki a fölényes, 8–2-es érdi sikert.

Az őszi szezon végén így az Érdi VSE a Szentendre és a Szigetszentmiklós mögött harmadik helyen várja a tavaszi folytatást.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email