22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: oda a hibátlan hazai mérleg

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: oda a hibátlan hazai mérleg

Elvesztette hazai veretlenségét a férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjának hetedik fordulójában a VMG DSE, amely a BLF KK-val szemben maradt alul a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az előjelek alapján úgy tűnt, szoros mérkőzésre van kilátás, sőt, a 4-2-es mérleggel álló érdiek mind a négy sikerüket hazai pályán érték el, míg a BLF 3-3-mal hátrébb helyezkedett el a tabellán. Igaz, a vendégek jó lendületbe kerülhettek legutóbbi sikerükkel, hiszen akkor 150–32-re páholták el a BKG Prima Akadémia fiataljait, ezzel szemben az érdieknek nem tett jót, hogy legutóbb, a Monor vendégeként egy meccslabda elrontása miatt szenvedtek kétpontos vereséget. Az sem az érdiek mellett szólt, hogy a csapat három meghatározó játékosára sem számíthattak, akik az elmúlt időszakban termelték a pontokat.

A BLF aktívan kezdte a találkozót, hamar megtalálta az ellenszert az érdiek játékára, s tíz perc után már 29–14-re vezetett. Ezt követően az érdiek védelme a szünetig feljavult, de a pihenőre érve nem tudtak faragni hátrányukból (16–17).

A 30–46-os térfélcsere után azonban semmi nem működött érdi oldalon, a BLF pedig gyakorlatilag idejekorán lezárta a találkozót, a harmadik negyedet 21–5-re hozta, s a végjátékban sem állt le, 87–49-es kiütéses meglepetést aratott a VMG DSE vendégeként.

– Tartalékos csapattal álltunk ki, három ember hiányzott, két legponterősebb játékosunk nélkül ez meg is látszott a ponttermésen. Ettől függetlenül szorosabb meccsre számítottam. Ma a játék minden elemében gyengén teljesítettünk. Vasárnap próbálunk javítani a Kandó ellen – értékelte a mérkőzést Valaczkay Gábor, a VMG DSE játékos-edzője.

Az érdiek legközelebb a bajnokság nyolcadik körében, december elsején, 19.30-tól a Kandó FSC otthonában folytatják szereplésüket.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 7. forduló
VMG DSE–BLF KK 49–87 (14–29, 16–17, 5–21, 14–20)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email