22_03_29_erdmost_nincskep

Kung fu: küzdelemben is egyre jobban megy

22_03_29_erdmost_nincskep

Kung fu: küzdelemben is egyre jobban megy

Tizenegy arany-, hat ezüst- és egy bronzéremmel, valamint egy negyedik hellyel zárta a Kung fu magyar bajnoki döntőt az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Sportegyesület (ÉSWS SE).

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ahogy az elmúlt időszakban többször is említettük, az ÉSWS SE egyre több sportolója próbálja ki a kung fu küzdelmi számát, de nem csak kipróbálják azt, hanem ott is jeleskednek.

zt bizonyítja a hétvégén, Dunakeszin rendezett országos döntő, ahol küzdelemben egy első és két második helyet értek el az érdiek.

Varga Zsombornak egy mérkőzés jutott, ám az sem ment végig, hiszen az első menet után az ellenfél edzője úgy döntött, idő előtt befejezik a mérkőzést, így Varga rögtön aranyérmes lett.

– Varga Zsombornak a meccse hálistennek vagy sajnos nem tartott sokáig, ellenfele az első menet után feladta a mérkőzést. Hiába light contact és nincsenek olyan erejű ütések és rúgások, amelyek miatt megtörhet az ellenfél, de Zsombor nagyon jól bekezdett, technikás, agresszív stílusban meccselt, amire az ellenfél nem találta az ellenszert – értékelt Varga Zsombor szereplését Balogh Péter, az ÉSWS SE elnöke.

Mák Attila sem volt könnyű helyzetben, hiszen sem súlycsoportjában, sem korosztályában nem volt ellenfele, ezért magasabb kor- és súlycsoportban lévő ellenféllel találkozott, akitől kikapott, így ezüstérmet szerzett.

– Szépen helyt állt, de ebben a pillanatban nem sok esélye volt a győzelemre, mert fizikálisan nagy előnyben volt az ellenfele. Ezt a mérkőzést ugyan elveszítettük, de jól tudunk kijönni belőle, hogy ha a megfelelő következtetéseket vonjuk le – mondta Mák Attilával kapcsolatban a klubvezető.

A harmadik, küzdelemben is jeleskedő érdi Nagy Márk Krisztián volt, aki két mérkőzésen mérette meg magát.

– Az első mérkőzés nagyon látványosra sikerült Márk szempontjából, kimagasló technikai fölénnyel győzedelmeskedett, de második meccsére elfogyott. Ezt betudható annak, hogy betegen állt fel a küzdőpástra – így az ezüstérmet szerző Nagy Márkról Balogh Péter.

Az érdiek azonban nem csak küzdelemben szereztek érmeket. Sőt…

A formagyakorlatok a szokásokhoz híven sikerültek, a küzdelem mellett itt is induló Mák Attila például a hosszú- és rövidfegyveres kategóriát is megnyerte, pusztakezes gyakorlatával pedig második helyezést ért el.

Broszman Benedek modern wushuban arany-, pusztakezes gyakorlatban bronzérmet, míg testvére Bertalan mindkét számban aranyérmet nyert. Broszman Bertalanhoz hasonlóan makulátlan teljesítményt nyújtott Srágli Liliána, aki mindhárom formagyakorlat kategóriában első helyen végzett.

Mellettük még Magyari László és Mák Melinda is pusztakezes gyakorlatával érdemelt ki egy-egy aranyérmet, ám utóbbi még egy negyedik helyezést is elért modern wushuban.

Müller Hargita hosszúfegyveres és rövidfegyveres kategóriában, Privitzky Botond pedig modern wushuban ért el egy-egy második helyezést.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email