22_03_29_erdmost_nincskep

Érdre költöznek a legtöbben

22_03_29_erdmost_nincskep

Érdre költöznek a legtöbben

Három megyeszékhely és nagyváros volt tavaly összesen, ahol pozitívan zárták a költözési egyenleget, azaz többen települtek be, mint ahányan elhagyták a települést. A szaknyelv szerinti "állandó vándorlási egyenleget" az Ingatlan.com tette közzé a KSH és a saját adatai alapján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az első helyen Érd végzett, itt 952-vel nőtt a lakosok száma, a második Győr lett 237 fővel, a harmadik pedig Szombathely, ahol 88-cal többen éltek 2018-ban, mint az előző évben.

– Érd régóta kedvelt város, közel van Budapesthez, jó a közlekedése, és autópályán lehet bejutni a fővárosba. Ugyanakkor az ingatlanok árai kedvezőbbek, mint Budapestnek – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Az egy ingatlanra jutó érdeklődés tíz százalékkal nőtt idén is.

A két másik nagyváros népszerűségéhez hozzájárul, hogy a nyugati országrész mindig is vonzó volt, Győr iparilag az egyik legfejlettebb városunk, sok a munkalehetőség is.

A legrosszabb helyzete Budapestnek volt tavaly, közel hatezres mínusszal zárta az évet. Utána Debrecen és Szeged következik, 781 és 502 fős mínusszal.

A kisebb várososok között a Pest megyei települések a legkeresettebbek. Szigetszentmiklós áll az élen, majd Veresegyház, Gyömrő, Dunaharaszti és Göd áll a lista elején.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email