22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: Sárosi Laura jutott legtovább Budaörsön

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: Sárosi Laura jutott legtovább Budaörsön

A negyeddöntőig menetelt a Budaörsön rendezett rangos nemzetközi versenyen az Érden nevelkedő olimpikon tollaslabdázó, a nyolcadik kiemelt Sárosi Laura.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tollaslabdával a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában megismerkedő Érdi VSE-nevelés, Sárosi Laura a főtáblán kezdte meg szereplését női egyesben a budaörsi 44. Yonex nyílt magyar bajnokságon.

A Budaörsi Városi Sportcsarnokban rendezett, 25 ezer dollár összdíjazású viadalon 39 ország 260 versenyzője indult.

A riói olimpiát is megjárt Fair Play-díjas sportoló először a svájci Jenjira Stadelmannal találkozott, aki ellen az első játszmát szoros küzdelemben nyerte meg négy ponttal (21:17), majd a második felvonásban a svájci bizonyult jobbnak 29:19-re, de a harmadik szettben Sárosi remek játékot mutatott, 21:12-es részsikerével pedig a nyolcaddöntőbe jutott.

A legjobb tizenhat között a svéd színekben versenyző, indiai származású Ashwathi Pillai következett, akivel hasonló mérkőzést vívott, hiszen az első szettet két ponttal nyerte meg a magyar sportoló, majd a másodikat hárommal elbukta, de a harmadik megint jól sikerült, s újabb 2:1-es sikert aratott a világranglista 96. helyén álló magyar.

A negyeddöntőben a második helyen kiemelt kanadai Brittney Tam ellen ragadott ütőt, aki két szettben, fél óra alatt 21:12, 21:14-re múlta felül Sárosit, a későbbiekben pedig a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

A másik érdi nevelésű válogatott tollaslabdázó, a világranglistán 125. Kőrösi Ágnes vállsérülés miatt nem tudott elindulni a budaörsi versenyen.

Sárosi Laura mérkőzései a 44. Yonex Nemzetközi Bajnokságon
Sárosi Laura–Jenjira Stadelmann (svájci) 2:1 (–17, 19, –12)
Sárosi Laura–Ashwathi Pillai (svéd) 2:1 (–19, 18, –15)
Brittney Tam (kanadai)–Sárosi Laura 2:0 (–12, –14)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email