22_03_29_erdmost_nincskep

Rúgtak, ütöttek, dobáltak a Gárdonyiban

22_03_29_erdmost_nincskep

Rúgtak, ütöttek, dobáltak a Gárdonyiban

Harmadik alkalommal rendezték meg az Érdi Küzdősport Gálát szombat este. Ezúttal a Gárdonyi Géza Általános Iskolában felállított ringben csaptak össze a helyi egyesületek sportolói.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az elmúlt két év tapasztalatai után várható volt, hogy idén is megszervezik az Érdi Küzdősport Gálát. A mostani eseményen némi program módosítás után tizenhárom mérkőzést láthattak a szurkolók.

Kezdésként a Tollár László szervező által irányított, házigazda Érdi Muay Thai Box Sportegyesület küzdősportolói húztak védőfelszerelést, hogy K-1 szabályrendszerben verekedjenek. A Dudás Dorián–Bojtor Csaba, a Papp Patrik–Abonyi Bence és a Czibere Erik–Vekedel Roland párosítás egyaránt bemutató jelleggel (hivatalosan nem hirdetnek győztest bemutató mérkőzésen – a szerk.), 2×2 percben zajlott.

Ezután éles kung fu küzdelmek következtek 3×2 percesre tervezett menetekkel, hazai oldalon az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatika Sportegyesület tehetséges növendékeivel. A -42 kg-os súlycsoportban az érdi Varga Zsombor a Sárkánykard SE harcművészét, Ádám Alexandert verte pontozással. A második párharcot az ÉSWS SE színeiben Mák Attila vívta a nála egy kor- és súlycsoporttal előrébb járó Szőke Viktor Zsombor ellen, aki a Wing Chun stílus képviselője Biatorbágyról. A -55 kg-os csatát tisztes helytállással, de elvesztette pontozással a helyi fiú. A harmadik shaolin kung fu összecsapáson, -65 kg-ban már az első menet sem ment végig, miután a hazai Nagy Márk Krisztián úgy eltalálta ellenfelét, a szintén biatorbágyi Kolos Bendegúzt, hogy utóbbi sérülés miatt kénytelen volt feladni a mérkőzést.

A III. Érdi Küzdősport Gála programjának harmadik periódusában a kempo mutatkozott be azok után, hogy nagyjából fél éve kezdte meg működését a Budapest Kempo Sportegyesület Érdi Szakosztálya Antal Róbert vezetésével. A két, egyenként 2×2 perces bemutató küzdelem során Bobák Ede Nemes Endrével, Polyák Zsolt pedig Antal Róberttel bunyózott állva és földön egyaránt.

Az est hátralévő részében három amatőr ökölvívó, valamint két úgynevezett gálamérkőzés szórakoztatta a közönséget. Az Érdi Box Klub három versenyzője is Vasas-öklöző ellen lépett szorítók közé. 60 kg-ban Sipos Richárd Lakatos Ábrahám, 70-kg-ban Szigetvári Bendegúz Szabó Bence, míg 79 kg-ban Dragonya Dávid Farkas Zoltán ellen meccselt. Mindegyik bokszoló 3×2 percben bizonyíthatta tudását, ugyanakkor győztest itt sem hirdettek.

Záróakkordként az Érdi Muay Thai Box Sportegyesület tagjai gáláztak: csak kézhasználatat megengedő egyedi szabályrendszerben, 2×2 percben rendezték meg a rendhagyónak is titulálható Abonyi Bence–Kovács Zsuzsanna férfi-női bunyót, illetve a Vekedel Roland–Tollár Levente párharcot.

A rendezvény értékeléseként Tollár László szervező elmondta, hogy az elsődleges célt, miszerint lehetőséget biztosítsanak a helyi és környékbeli fiataloknak helyben, ismerősök, családtagok előtt szerepelni, sikerült megvalósítani. A sportvezető hozzátette azt is, hogy köszöni a többi érdi sportklub pozitív hozzáállását és nyitottságát a gálához történt csatlakozás kapcsán.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email