22_03_29_erdmost_nincskep

35 évüket dalolták el a Szirmok

22_03_29_erdmost_nincskep

35 évüket dalolták el a Szirmok

Jubileumi hangversenyt tartott múlt hét szombaton a Szirmok Női Kar a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, ahol nemcsak a zenetörténet, de a kórus múltjának fontos állomásaiba is betekintést nyerhetett a hallgatóság.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A koncerten a Szirmok a repertoárjának egy részét villantotta fel, vagy inkább csendítette meg a zenetörténet több korszakából: a madrigáloktól kezdve a barokkon, romantikán keresztül egészen napjainkig. A korábban már emlegetett Karai József-művön kívül hallható volt Ligeti Négy lakodalmi tánca, Wolf Ave Mariája és több Kodály-, valamint Bartók-dal is. A koncerten a Szirmok mellett fellépett a tárnoki Gaudium és az Érdi Harmónia Vegyeskar is, akik egy közös műsorszámot is választottak: Verdi Nabucco című operájából a Rabszolgák kórusát. Zongorán közreműködött Mézes Gyöngyi és Papp Gyula.

A véget nem érőnek tűnő köszöntések, virágcsokrok és méltatások között Hornyák Tamás, az egyik vendég fellépő, a Harmónia Vegyeskar vezetője a Pedagógus Kórusok Országos Szövetségének elnökségi tagjaként mondott köszönetet a Szirmoknak, hogy már 35 éve hétről-hétre összejárnak énekelni, és ezzel a legjobb mintát mutatják a saját diákjaiknak is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email