faulteteslead1_191019

Fák a Forrás mentén

Szombat délelőtt körbeültették fákkal az érdligeti Forrás teret. A Környezetvédő Egyesület akciójában részt vett Csőzik László polgármester is, aki elmondta: szeretnék felgyorsítani és erősíteni a közgyűlés által már megszavazott fásítási programot, fasorok, ligetek, parkok kialakításával.

Az Érdi Környezetvédő Egyesület is csatlakozott a 10 millió fa elnevezésű civil kezdeményezéshez; első faültető akciójukat szombat délelőtt tartották a Forrás téren. Gyertyánági Lívia, az egyesület Környezetvédelmi Munkacsoportjának vezetője elmondta: helyi lakosok javaslata alapján választották a Forrás teret, az ÉKFI pedig tanácsokat adott arra nézvést, hogy erre a vizes területre milyen fákat érdemes ültetni. Diót, berkenyét szelídgesztenyét választottak. A fákat úgy ültették el, hogy a tér központja üres maradjon, és lehetőség legyen a játékra, focizásra is.

A faültetésen részt vett Csőzik László, Érd polgármestere, aki elmondta: olyan programmal nyertek a választáson, ami arról szólt, hogy Érd legyen egy igazi zöld város, és ennek szerves része kell, hogy legyen a fásítás is.

– A közgyűlés tárgyalta legutóbb a fásítási programot; elmondható, hogy ez a politikai szereplők között konszenzust élvez. Ezt szeretnénk felgyorsítani és erősíteni is: a gyűjtőutak, főutak mentén fasorokat kívánunk létrehozni, és Parkvárosban, illetve Érdligeten a két városrész nevéhez méltóan szeretnénk ligeteket, parkokat kialakítani. Szeretnénk elindítani egy olyan folyamatot, hogy ne csak játszóterek legyenek a városban, hanem olyan terek is, ahová ki lehet ülni – hangsúlyozta a polgármester, aki kérdésünkre elmondta: a Forrás téren – az új fák mellett – helye lenne pár padnak is, így a tér fejlesztése várhatóan nem áll majd meg a fásítással.

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Meghibásodás történt az ivóvízhálózatban Érden, a Sóskúti úton május 25-én, a kora délutáni órákban, amely miatt az érintett területen és környékén akadozhat vagy szünetelhet

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email