22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: öt hazai elsőség az Érd Kupán

22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: öt hazai elsőség az Érd Kupán

Az Érdi Torna Club öt egysége is aranyérmes lett a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezett Érd Kupa országos pontszerző akrobatikus torna versenyen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Számos egység már túl van egy-két nemzetközi megmérettetésen is, ám a többségnek a hazai Érd Kupával kezdődött meg az őszi versenyszezon az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztályánál.

A november végi országos döntőbe az évközi pontszerzőkön juthatnak el a versenyzők, s mivel idén a három tavaszi viadal mellett ősszel csak az Érd Kupát és a gödöllői Grassalkovich Kupát tartják, így minden elért helyezésnek nagyobb jelentősége van.

Az ÉTC a hazai versenyén tizenegy egységet nevezett, melyek közül öten is a dobogó tetejére állhattak. Vegyespárosoknál négy korosztályban is érdi diadal született, hiszen az újoncoknál Károly Dominik és Jedzinák Bernadett, a gyermekeknél Verbinyecz Dániel és Szloszjár Ajsa, a youth korosztályban Balogh Máté és Töpler Natasa, a serdülőknél pedig Schuman Márton és Csákány-Csáfordi Míra kettőse is aranyérmes lett. Az ötödik elsőséget pedig a 13-19-es korosztály érdi triója, Ivanics Rozina, Monostory Anna és Biksi Borbála szerezték.

Az aranyérmek mellett újonc párosban Bednarik Léna és Csákány-Csáfordi Zóé negyedik, a youth párosoknál Krausz Kitti és Gerzanics Csenge ötödik, míg Balogh Dorka és Veres Vica nyolcadik lett. A gyermekeknél Német Sára és Pohly Korina a hatodik helyet szerezte meg.

A youth hármasoknál Renglovics Anna, Bikkes Eszter és Dávid Fruzsina triója hatodik, Pelczel-Nagy Eszter, Svigruha Lili és Mezei Boglárka hármasa pedig tizedik helyen végzett.

Eredmények, Érd Kupa, 2019
újonc páros:
Bednarik Léna–Csákány-Csáfordi Zoé 4. hely
újonc vegyespáros: Károly Dominik–Jedzinák Bernadett 1.
gyermek páros: Németh Sára–Pohly Korina 6.
gyermek vegyespáros: Verbinyecz Dániel–Szloszjár Ajsa 1.
youth páros: Krausz Kitti–Gerzanics Csenge 5., Balogh Dorka–Veres Vica 8.
youth vegyespáros: Balogh Máté–Töpler Natasa 1.
youth hármas: Renglovics Anna–Bikkes Eszter–Dávid Fruzsina 6., Pelczel-Nagy Eszter–Svigruha Lili–Mezei Boglárka 10.
serdülő vegyespáros: Schuman Márton–Csákány-Csáfordi Míra 1.
13-19 hármas: Ivanics Rozina–Monostory Anna–Biksi Borbála 1.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email