22_03_29_erdmost_nincskep

Felavatták Érd legújabb játszóterét

22_03_29_erdmost_nincskep

Felavatták Érd legújabb játszóterét

A város legfiatalabb lakói kipróbálhatták Érd legújabb, modern játszóterét, amely a záportározó és szabadidőparkban kapott helyett. A helyieket családi nappal várták, az ünnepségen pedig felavattak egy táblát is, amin az eddigi legnagyobb parkosítási programban résztvevők neve szerepel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Családi nappal várták az itt lakókat a Papi földeken, ahol egy új, modern játszóteret avattak fel a különböző korosztályoknak. A záportározó és szabadidőpark 35 hektáros területén tavasszal indult el Érd eddigi legnagyobb parkosítási programja, ennek során már eddig is 10 ezer növényt ültettek el a területen. Az érdiek is csatlakozhattak egy-egy fa ültetésével, az ő tiszteletükre avattak fel egy táblát is, amin a résztvevők neve szerepel.

– Olyan szerencsénk volt, hogy egy érdi fiatal kertészmérnök diplomamunkájában egy csónakázó tavat tervezett a Papi földekre, emellett pedig a szakemberek szerint egy záportározóra is szükség volt itt. Elkészült a záportározó, hamarosan a csónakázó tavat is birtokba vehetik az érdiek, a környéken pedig megvásároltunk elég sok földet annak érdekében, hogy a játszótér és a szabadidőpark megvalósulhasson. Az a fontos, hogy az érdiek segítségével történt a faültetés, őket ünnepeljük ma és tiszteletükre állítottuk ezt a táblát, amin a résztvevők neve szerepel – fogalmazott beszédében T. Mészáros András polgármester.

A játszótéren még néhány simítást végeznek a következő hetekben, de már szerették volna bemutatni a családoknak, ami eddig elkészült – tudtuk meg Kovács Péter Barnától, a projekt vezetőjétől.

– A játszótér még a következő hetekben kapja meg a színes burkolatot, amíg a festék szárad, pár napig zárva tart majd a tér. Emellett egy cintányérfal is készül még itt, de a többi játék már elkészült, ki lehet őket próbálni – mondta el a projektvezető.

Kovács Péter Barnától azt is megtudhattuk, hogy a szabadidőparkot év végén már szeretnék hasonló módon megnyitni, ugyanis mint mondta, a sportpályák addigra teljesen elkészülnek, kiépül a futókör, valamint a járdák nagy része. Addigra már padokat is elhelyeznek és a közvilágítást is biztosítják a lakók számára. Kovács Péter Barna kérdésünkre elmondta, hogy az épületek kiépítése a jövő év programjába tartozik majd. 

– A játszótér kapott egy külön bejáratot a Sárd utca felől, ott is készül majd egy parkoló, de a bejárat mostantól meg lesz nyitva. A parkoló főként arra szolgál, hogy a mozgássérültek minél közelebb tudjanak jönni a területhez autóval, hiszen egy integrált, akadálymentesített játszóteret építettünk, ahol sok játékot akár kerekesszékkel is ki lehet próbálni. A játszótér eszközei korosztály szerint lettek telepítve, a legkisebbektől egészen a tinédzserekig bárki jól érezheti itt magát. Készségfejlesztő játékok is vannak itt, amikkel számolni lehet tanulni – emelte ki Kovács Péter Barna, a beruházás vezetője.

A projektvezető arról is beszámolt, hogy a területen lesz egy színpad és egy nagyobb rét, amely szabadidős előadásokra lesz alkalmas. A terület mögött kap helyet egy homokos sportpálya, ahol focizni és röplabdázni, kézilabdázni is lehet majd. Ez, mint mondta kuriózumnak számít, elég kevés van belőle az országban, ám nagyon népszerű. Műfüves focipálya, teniszpálya is lesz majd a területen és kosárlabdázni, görkorcsolyázni és futni is tudnak majd a sportolni vágyók. A szigetek több funkciót látnak majd el, az első napozósziget lesz, a második egy emlékhelyként funkcionál majd. A főbejáratnál pedig egy nagyobb parkolóval tudják fogadni az autóval érkezőket. A bejárat melletti dombon szánkózásra is lesz lehetőség, a jó időben pedig a tűzrakóhelyeket vehetik birtokba az érdiek.

Tekintse meg az eseményen készült képeinket:

– Nem először vagyunk itt, mi már az elejétől kezdve figyelemmel kísértük a park és a záportározó fejlődését. Akkor is itt voltunk, amikor még sáros volt itt minden, gumicsizmában jöttünk a családdal és a faültetésben is részt vettünk. Köszönjük a meghívást, itt vagyunk, itt a helyünk – mondta el tudósítónknak egy helyi lakos, aki családjával az új játszóteret is megnézte. A gyerekek lelkesen mesélik, hogy már kipróbálták a legtöbb játékot, de leginkább a piros, tornyos csúszda tetszett nekik.

A játszótéren is több családot megszólítottunk, akik hangsúlyozták, hogy nagy szükség volt már erre a parkra, a közeli játszótér gyalogosan elég messze van. Mint ahogy egyikük büszkén mondja, 8 hónapos unokájával látogattak el a családi napra és amikor a kicsi már nagyobb lesz, biztosan jönnek még vele a szabadidőparkba. Egy közelben élő apuka pedig kiemelte, hogy még a tavon is tettek egy kört, ahol megtudhatták, mik készülnek még a közelben.

– Elmondták, hogy ahol mi lakunk, ott búvárközpont lesz, illetve a csónakázó tó csónakháza, óriási lesz szerintem. A játszótér is nagyon tetszik, modern, én azt gondolom, hogy ide fogunk járni a gyerekekkel – mondta el az érdi édesapa.

Az Erdélyi Magyarok és Székelyek Érdi Egyesülete ebéddel látta vendégül a családi napra érkezőket, a tűzoltóság jóvoltából pedig bárki megszemlélhette a területet a magasból is.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email