22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb kamerák, biztonságosabb közintézmények

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb kamerák, biztonságosabb közintézmények

Lezárult a közbeszerzési eljárás, így a következő hetekben megkezdődik az újabb térfigyelő kamerák kihelyezése a városi intézményekben, illetve közterületeken. A 79 darab új kamerát a Modern Városok Program pénzügyi forrásából tudta megvásárolni a város.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Eredményesen véget ért a közbeszerzés az objektumvédelmi kamerák elhelyezésének tárgyában. Az önkormányzat és az állam által fenntartott intézményekbe – egyebek között iskolákba, óvodákba, bölcsődékbe, a könyvtárba, a Magyar Földrajzi Múzeumba – kerülnek a mai követelményeknek megfelelő térfigyelő kamerák a következő hetekben – jelentette be szerda sajtótájékoztatóján T. Mészáros András polgármester.

– Azt szeretnénk, hogy minél nagyobb biztonságban legyenek egyrészt a látogatók, az ott dolgozók, illetve azok a vagyontárgyak, amik az épületeken belül vannak – emelte ki sajtótájékoztatóján a polgármester.

Az elmúlt időszakban ez már a második térfigyelő kamerarendszer kihelyezés, ami a város biztonságát erősíti. T. Mészáros András megjegyezte, hogy ami a közbiztonságot illeti, Érd a 23 megyei jogú város között a második helyen végzett (az első Nagykanizsa lett). Hozzátette: a cél az, hogy Érd az első helyre kerüljön.

 – 2006 végén a megyei jogú városok sorában a 23. helyen álltunk, tehát a legrosszabb közbiztonsági helyzettel rendelkező település voltunk. Öt-hat év kellett ahhoz, hogy a középmezőnybe kerüljünk, mostanra pedig a második helyet tudhatjuk magunkénak. Ez részben a térfigyelő kamerarendszernek köszönhető, de nagy szerepe van benne a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség munkájának – hangsúlyozta a polgármester. 

– Összesen 30 intézmény 37 objektumában fogjuk kiépíteni a kamerarendszert, objektumonként 4-6 kamerát szerelünk fel. A kamerák nagy része a külső védelmet fogja szolgálni, egy kamera pedig a bejáratra néz majd. A rögzítés minden esetben a helyszínen fog megtörténni, egy zárt, riasztórendszerrel ellátott üvegszekrényben helyezzük el a monitort. A felvételeket a rendőrség, a biztonsági szolgálat, vagy a közterület-felügyelet munkatársainak jelenlétében lehet csak visszanézni – emelte ki Agárdi Péter, az MS Technika Kft. ügyvezetője. 

A szerződés aláírását követő 3 hónap alatt 79 új kamerát helyeznek ki 30 intézmény 33 objektumában. A Modern Városok Program pénzügyi forrásából rendelkezésre álló, mintegy 181 millió forintos összegből a közintézmények mellett újabb kamerák kerülnek a közterületekre is, a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség munkáját segítve. A bővítést követően 222 darab térfigyelő kamera működik majd a városban. 

T. Mészáros András az újabb kamerák kihelyezése kapcsán hozzátette, a cél az, hogy Érd még biztonságosabbá váljon mindenki számára.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email