22_03_29_erdmost_nincskep

Tovább bővül a kamerarendszer: fókuszban az intézmények

22_03_29_erdmost_nincskep

Tovább bővül a kamerarendszer: fókuszban az intézmények

Harminc intézmény - óvoda, iskola, múzeum stb. – harminchét épülete, valamint közterületek kapnak új térfigyelő kamerákat az elkövetkező hónapokban. A Modern Városok Program keretében 181 millió forintot fordít erre Érd – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A korábbi, 29 analóg kamerából álló térfigyelő rendszert 2018. novemberben bővítette, illetve modernizálta a város: egy új, a mai kor követelményeinek megfelelő kamerarendszert helyeztek üzembe, így ma már 143 térfigyelő kamera működik a város közterületein. 

– A következő hónapokban a Modern Városok Program keretében tovább bővítjük ezt a rendszert: a rendelkezésünkre álló mintegy 181 millió forintból minden oktatási-nevelési, illetve nagy látogatottságú közintézményben – iskolák, óvodák, bölcsődék, múzeum, könyvtárak – objektumvédelmi kamerarendszereket telepítünk. Emellett a meglévő köztéri térfigyelő kamerarendszert bővítjük ott, ahol ezt a rendőrség, polgárőrség és a városrendészet fontosnak tartja – mondta a polgármester, hozzátéve: a tervezés megtörtént, a kamerák által felvett képek továbbítására vonatkozó szolgáltatási szerződést megkötötték, és elindultak a kameratelepítések kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárások.

Ezek keretében 30 intézmény 37 telephelyén objektumvédelmi megfigyelő kamerarendszer épül ki a szerződés aláírását követő három hónap alatt, valamint a meglévő térfigyelő kamerarendszer további 79 térfigyelő kamerával bővül a szerződés aláírását követő hat hónapon belül Így összesen mindösszesen 222 térfigyelő kamera áll majd rendelkezésre napi 24 órában a közterületeink biztonságának erősítése érdekében – hangsúlyozta a polgármester.

A közintézmények, iskolák, óvodák az épület méretétől függően négy, illetve hét-nyolc kamerát kapnak, helyszíni rögzítő berendezéssel, szükség esetén monitorral. A közterületekre 360 fokban körbeforgatható, a térfigyelőközpontból tetszőlegesen mozgatható, ráközelítésre is képes PTZ kamerák, illetve fix állású, magas felbontású (18-20 megapixeles) eszközök kerülnek, a telepítési helytől függően.

– Célunk az, hogy a közbiztonság tekintetében a város ne kényszerüljön kompromisszumokra, hanem el lehessen mondani: Érd ellenőrzött, védett és biztonságos település – hangsúlyozta T. Mészáros András, megjegyezve, ami a közbiztonságot illeti, Érd a megyei jogú városok között a második helyen végzett (az első Nagykanizsa lett).

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email