22_03_29_erdmost_nincskep

Ökoparkkal bővülhet a Favágó utcai napközis tábor területe

22_03_29_erdmost_nincskep

Ökoparkkal bővülhet a Favágó utcai napközis tábor területe

Egy nagy áruházlánc helyi versenyén ért el 2. helyezést az Érdi Környezetvédő Egyesület pályázata, amelyben ökoparkká fejlesztenék a parkvárosi területet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az egyesület régi célja, hogy ökoparkot alakítson ki a területen, azaz a szabadtéri kikapcsolódási és mozgásos lehetőségek biztosításán kívül, bemutassák az ide látogatók számára az itt élő gazdag élővilágot, természeti értékeket.

–  Olyan zöld ökoparkban gondolkodunk, ahol az utcai edzőpálya mellett a terület a családosok számára is kikapcsolódást nyújthat és bemutatja az ott található környezetvédelmi értékeket – mondta el a projektről kérdésünkre Martin Norbert, az egyesület tagja, aki hozzátette, hogy a terület tulajdonosával, az önkormányzattal folyamatosan egyeztetnek a fejlesztésekről. Most első lépésként az vár az egyesületre, hogy felmérjék, milyen konkrét fejlesztések férnek bele a megnyert 200ezer forintos keretbe.

Az áruházlánc évente kétszer ír ki pályázatot, amelyben a szakmai zsűri által kiválasztott három projekt mérheti össze népszerűségét a vásárlók között, akik zsetontokkal szavazhatnak egy-egy ügy mellett. Az Érdi Környezetvédő Egyesület másik projektje, a Tőzike tanösvény fejlesztése korábban harmadik helyezést ért el egy ugyanilyen versenyen, az akkor nyert 100 ezer Ft-ból készült természetvédelmi és információs táblákat a hetekben fogják kihelyezni Ófaluban.

A Martin Norberttel készült interjút itt tudja meghallgatni teljes hosszában:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email