22_03_29_erdmost_nincskep

Fákat döntött ki Érden az éjszakai vihar

22_03_29_erdmost_nincskep

Fákat döntött ki Érden az éjszakai vihar

Fákat döntött ki az éjszakai vihar Érden. Főleg Parkváros felső részéről jelentettek károkat. A tárnoki vasútállomáson, illetve Érd és Százhalombatta között biztosítóberendezés hibásodott meg a zivatar miatt. Az éjjel közel húsz milliméter csapadék hullott Érden.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Éjfél után pár perccel Érden, a Mázoló utcában egy tíz méter magas fa kettétört, magával rántva az alatta húzódó felsővezetéket.  A vezeték szakadása miatt eltört a villanyoszlop is. Az érdi hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd biztosították a helyszínt. A kitört oszlop cseréjéről a szolgáltató gondoskodott – tájékoztatta az ÉrdMost-ot Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A kora reggeli órákban a Kubikos utcába kellett vonulniuk a városi tűzoltóknak. Itt egy nagy méretű fa ága tört le, szintén leszakítva egy vezetéket. A tűzoltók az ágat eltávolították, megszüntetve ezzel a veszélyhelyzetet. Rövid időt követően az Iparos utcából érkezett jelzés: egy öt méter magas fa ága szakadt úttestre, akadályozva a forgalmat. A letört ágat az érdi hivatásos tűzoltók összedarabolták, és megszüntették a forgalmi akadályt.

A viharkárok mellett egy lakástűz is munkát adott az érdi hivatásos tűzoltóknak. Hétfőn a kora reggeli órákban egy százhúsz négyzetméteres családi ház szobájában csaptak fel a lángok Ráckeresztúron. A tűzoltók kiérkezése előtt a házban tartózkodók megkezdték a tűz oltását, ezzel megakadályozták a lángok továbbterjedését. Az érdi tűzoltók a még izzó részeket eloltották, a helyiségeket átvizsgálták és átszellőztették. Az első vizsgálat szerint feltételezhetően villámcsapás miatt keletkezhetett tűz az épületben – tájékoztatott a szóvivő.

A hirtelen lezúduló csapadék sem a szennyvíz-, sem a csapadékcsatorna-rendszer működésében nem okozott fennakadást. Az ÉTCS tájékoztatása szerint sehol nem jelentettek problémát, és a szennyvíztisztító telep is a megszokott módon üzemelt (tudni kell, hogy ilyenkor az átlagosnál nagyobb mennyiségű szennyvíz érkezik a telepre).

A csapadékelvezető csatornák ügyében az ÉKFI az illetékes: mint megtudtuk, hozzájuk sem érkezett jelzés. Mint Mészáros Mihály intézményvezető kérdésünkre elmondta, egyes helyeken a padka melletti zúzott követ bemosta az árokba a felhőszakadás, ezt a munkatársak helyreállítják. A folyamatban lévő útfelújításokat sem hátráltatta az éjszakai özönvíz.

A vasúti biztosítóberendezéseket viszont több helyen megrongálta a vihar. Erről reggeli cikkünkben írtunk bővebben.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email