22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: nem bírt a németekkel a magyar válogatott

22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: nem bírt a németekkel a magyar válogatott

Ugyan még bőven van ideje, ám már most megkezdte a felkészülést a jövő évi, kanadai A-csoportos világbajnokságra a magyar női jégkorong-válogatott, amely Németország ellen játszott az érdi jégcsarnokban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi jégcsarnokban rendezett Viastein Női U25-ös Három Nemzet Tornán a legjobbak közé a káposztásmegyeri divízió 1/A-s világbajnokság megnyerésével feljutó magyar csapat a szintén az elithez tartozó Németországot fogadta.

Ugyan még bőven van idő a 2020 márciusának végén kezdődő és április 10-ig tartó kanadai világbajnokságig, azonban a története során először az elitbe kerülő magyar csapat már augusztus 17-én megkezdte a felkészülést az érdi jégcsarnokban.

Az első öt nap összetartása után a mieink Németország ellen léptek jégre.

A mérkőzést jobban kezdték a vendégek, hiszen kevesebb mint két perc elteltével vezettek, majd ugyan a mieinknek is meg voltak a lehetőségei az egyenlítésre, de ehelyett az első harmadban még kétszer is eredményesek voltak a németek.

A második felvonás kiegyenlített játékot hozott, ahol a házigazdának akadtak nagyobb helyzetei, de ezekkel sem sikerült élni.

A harmadik húsz perc elején meglőtte negyedik gólját is a német csapat, amelyre Kiss Simon Franciska ugyan még válaszolt, de a mérkőzés hajrájában a németek állították be 5 – 1-es sikerüket.

A Viastein Női U25-ös Három Nemzet Torna második napján, augusztus 23-án, 18 órától Németország és Svájc csap össze egymással, míg 24-én, ugyancsak 18 órától a mieink játszanak a svájciakkal.

VIASTEIN NŐI U25-ÖS HÁROM NEMZET TORNA
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 1–5 (0–3, 0–0, 1–2)
Érd, 100 néző. V: Wolf, Abonyi, Horváth M.
MAGYARORSZÁG: Németh A. K. (Tóth Zs.)
Németh B. A., Kiss-Simon 1 – Tóth E., Odnoga – Knee, Mayer – Pázmándi, Grkovic
Kreisz, Jókai Szilágyi, Huszák – Gasparics (1), Seregély, Dabasi – Pintér H., Pintér L. (1), Kiss A. – Rónai, Szamosfalvi, Szick
Szövetségi kapitány: Mika Väärälä
NÉMETORSZÁG: Abstreiter
Gleissner, Fiegert 1 – Strobel 1, Botthof – Sabus, Graeve – Düsterhöft, Rothermund
Zorn 1, Lanzl (1), Kamenik – Nix, Karpf, Kluge – Weidenfelder 1, Bartsch, Delarbre – Soccio 1, Bar (2), Amort (1)
Szövetségi kapitány: Christian Künast
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Kapura lövések: 20–29
MESTERMÉRLEG
Mika Väärälä: –
Érdekes mérkőzés volt. Az első harmadban nem kontrolláltuk eléggé a pakkot és a meccset. Látjuk, hogy mi alulról jövünk, az ellenfél több tapasztalattal rendelkezik, több kemény meccset játszik és emiatt a különbség is meglátszott. Az ilyen mérkőzésekből azonban sokat tanulunk.
Christian Künast: – Ez volt az első meccsünk az új idényben, ami elfogadható volt. Az első harmadban mi voltunk a jobbak, a másodikban a magyarok, a harmadik pedig kiegyenlített volt. Összességében pedig egy jó mérkőzés volt, jól kezdtük a szezont, de hosszú az út előttünk, így most örülünk a győzelemnek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email