22_03_29_erdmost_nincskep

Elkötelezetten egy modern, élhető város mellett

22_03_29_erdmost_nincskep

Elkötelezetten egy modern, élhető város mellett

Folytatódik az útépítési program, jönnek az üveggyűjtő kukák, felszámolják az illegális hulladéklerakókat, és környezetvédelmi programok indulhatnak hamarosan Érden – jelentette be T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen kitért a jelenlegi közéleti helyzetre is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– A város vezetése elkötelezett egy modern, élhető város kialakítása mellett. A Batthyány-program és a Modern Városok Programja a rendszerváltás utáni Érd egyetlen átgondolt városfejlesztési, -építési koncepciója – hangsúlyozta sajtótájékoztatóján T. Mészáros András.

 

 

T. Mészáros András beszámolt arról is, hogy folytatódik az útépítési program: aszfaltoznak a Keselyű, a Szapáry, Bihari, Bikszádi, Könyves Kálmán, Hunyadi, Szénégető utcákban, járda épül a Duna utcában. Mint hangsúlyozta: nyolc év alatt közel annyi utat építettek, mint 1930-tól 2008-ig.

– A folyamatot kicsit megakasztotta a balliberális ellenzék ocsmány trágárkodása, de az ő éretlen és felelőtlen viselkedésükért nem az érdiek tartoznak felelősséggel. A tárgyalásokat folytatjuk, és bár az ellenzék stratégiája az, hogy csatatérré változtassa Érdet, bízunk benne, hogy a választási kampány elcsitultával ugyanolyan eredményesek lesznek ezek a tárgyalások, mint amilyenek a korábbiak voltak – tette hozzá.

A polgármester elmondta azt is, hogy a komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésére vonatkozó, már végrehajtás alatt álló pályázat következő fejezetéhez érkezett a város: pár hónapja munkába állt tizenhét új hulladékszállító jármű, augusztus végén pedig aláírják azt a megállapodást, amelynek értelmében hamarosan 25900 hulladékgyűjtő edényzet érkezik Érdre, az üveghulladék házhoz menő gyűjtéséhez.

– A zöldhulladék-feldolgozás kapacitásának növelése is fontos feladatunk, hiszen Érden és környékén olyan nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik, amelynek gazdaságos feldolgozása múlhatatlanul szükségessé válik – hangsúlyozta T. Mészáros András, hozzátéve: a város hárommillió forintos támogatást nyert azzal a céllal, hogy a 077/3 hrsz-ú út mellett felhalmozódott, több mint 150 köbméter illegális hulladék elszállítását gyorsan meg tudja oldani a település – ez augusztus végére, szeptember elejére várható. Emellett az Érd és Térsége Szilárd Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás tagönkormányzatainak közigazgatási határán belül, Érden, Diósdon, Százhalombattán, illetve Tárnok és Sóskút területén  megoldhatóvá válik az illegális hulladéklerakók felszámolása – leghamarabb ősszel kezdődhetnek meg a munkálatok – emelte ki T. Mészáros András.

A polgármester elmondta azt is, hogy az Érd MJV klímavédelmi stratégiájának kidolgozása és szemléletformáló program sorozatok megvalósítása című pályázat keretében a város 14,6 millió forintos támogatást nyert el. Ebből az összegből a helyi klímastratégiát dolgozzák ki, illetve a klíma- és a környezetvédelem témakörében indítanak el szemléletformáló programokat. 

 

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email