22_03_29_erdmost_nincskep

Testvérek, féltékenység nélkül?

22_03_29_erdmost_nincskep

Testvérek, féltékenység nélkül?

A testvérféltékenység volt a témája az Anya-baba Klub keddi találkozójának. Az édesanyáknak Selmeczy-Veres Ildikó, a Kapcsolódó nevelés szakértője, pszichológus - maga is két gyermek édesanyja - tartott előadást a témában, majd válaszolt az anyukák kérdéseire. Videóval és hanganyaggal!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hogyan legyenek jó testvérek a gyerekeink, hogyan kezeljük a civakodást, mit tegyünk, hogy jobban kijöjjenek egymással? Ezekre a kérdésekre keresték a választ az Anya-baba Klub keddi találkozóján, ami – dacára, hogy augusztusban nagyon sokan nyaralnak – telt házas volt. Nem véletlenül, hiszen ez a téma azokat is érinti, akiknek még nincs második (harmadik, negyedik) gyermekük, de szeretnének kistestvért.

– A nagyobbik gyermekem két éves és három hónapos, egy hónap múlva jön a kistestvér. Sokat beszélünk erről, de hogy mivel is jár az, hogy már nem lesz egyedüli gyerek, azzal még nincs tisztában – mondta az egyik anyuka. A másik édesanyánál a hétéves nagyobb gyermeknél alvásproblémák jelentkeztek a pici megszületése után; a féltékenység semmiben nem nyilvánul meg, imádja a kistestvért, ölelgeti, gondoskodik róla, de az alvásgondok jelzésértékűek lehetnek. Van olyan család is, ahol nem a testvér születése után jelentkezik a testvérféltékenység, hanem a tízéves lány és a hatéves fiú piszkálja egymást folyton, és erre keresik a megoldást.

Selmeczy-Veres Ildikó, a Kapcsolódó Nevelés Egyesület oktatója, pszichológus szerint nagyon fontos, hogy a gyerek érezze, hogy őt szeretik, és ki kell alakítani a csak róla szóló egyéni időt.

Hallgassa meg a Az Érd FM 101.3 Köztünk marad című műsorában elhangzott interjúját is Selmeczy-Veres Ildikóval.

Az Anya-baba Klub augusztusban még egy pikniket tart, szeptemberben pedig a Parkvárosi Közösségi Házban találkoznak majd a klub tagjai. Hogy mi lesz a téma, arról Ölvedi Réka klubvezető beszélt az ÉrdMostnak.

 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email