22_03_29_erdmost_nincskep

Röplabda: a fejlődés útján

22_03_29_erdmost_nincskep

Röplabda: a fejlődés útján

Több mint egy évtizede végez utánpótlás-nevelő munkát a Delta RSE Érden. A többszörös magyar bajnok vezetőedző, Dömötör-Mátrai Beáta rendíthetetlenül hisz az elvégzett munka kifizetődésében, melynek szembetűnő eredménye volt az idei jó szereplés a felnőtt és korosztályos bajnokság.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Milyen várakozásokkal tekintett a 2018/2019-es szezon elé és ahhoz képest mennyire voltál elégedett a végeredménnyel?

– Mindenképpen sokkal jobb szezonra számítottam, mint amilyen a tavalyi volt. Amit előzetesen csak remélhettem, az utóbb meg is valósult. Mind a felnőtt, mind a korosztályos csapatok eredményeinek összességét figyelembe véve, jobban szerepeltünk, mint a 2017/2018-as sorozatokban. Az NB II-ben tíz mérkőzést hoztunk le győzelemmel, míg az előző, újonc évünkben csupán két alkalommal nyertünk. Utánpótlás tekintetében is sikeresebbé váltunk. Ugyan a minikkel nem jutottunk be a bajnokság döntőjébe, ellenben a kiemelt mini kategóriát megnyertük a kupában. A szuperminik és a gyerekcsapat bronzérmes lett, ami szinten jó eredménynek számít. Nem beszélve a Közép-magyarországi Regionális Bajnokságról, ahol címet védtünk a felnőtt és az U15-ös korosztályban is. 

Meglátása szerint miben fejlődött leginkább az NB II-es felnőtt csapat?

– Taktikában nagyon sokat fejlődtünk, ezt már az előző szezonban is próbáltuk beépíteni a játékba. Ilyen volt például a hármason kívül támadójáték fejlesztése. De a center poszton történő támadásokban is sokat erősödtünk. Ez utóbbihoz elengedhetetlen, hogy a nyitásfogadásaink pontosak legyen, így ezen a területen is sikerült előre lépni. Ráadásul a nyitásaink is támadóbbá váltak és a korábbiaknál nagyobb százalékban szerváltunk jól. 

Az NB II-ben elért negyedik pozíció mennyire volt realitás?

– Úgy gondolom, hogy ez egy teljesen reális eredmény. Egy kicsit több szerencsével, vagy ha rutinosabbak lettünk volna, akár a második-harmadik helyet is megszerezhettük volna. Jó néhány olyan mérkőzésünk volt, amit elvesztettünk, pedig meg is nyerhettük volna. A 3:2-es eredmények a Gödöllő, a Tatabánya vagy a TF ellen sem nekünk kedveztek, de ha fejben erősebbek lettünk volna, a döntő szetteket nagyobb arányban nyerhettük volna meg. 

Milyen a csapategység, mi az igazi ereje ennek az egyébként nagyon fiatal keretnek?

– A csapat legnagyobb ereje, hogy folyamatosan összetartanak és küzdenek egymásért a játékosok. Pályán belül és kívül is megértik egymást, ez pedig rengeteg pluszt ad a célok eléréséhez. A technikai elemek közül szerintem a mezőnyjátékunk kiemelkedő. Ezt még dr. Kotsis Attiláné Gabi néni is megjegyezte nekem az országos gyermek bajnokság döntőjén, amire azóta is nagyon büszke vagyok. Abból a korosztályos csapatunkból heten játszottak az NB II-ben is!

Hol tart az Delta utánpótlás képzése, milyen az alapanyag és mennyit fejlődtek a gyerekek az elmúlt szezon során?

– Jelenleg körülbelül száz röplabdás palántával foglalkozunk az egyesület keretein belül. Minden nap tartunk edzéseket U11-es korosztálytól egészen U19-ig, és nem csak lányoknak, hanem fiúknak is. Sok ügyes gyerek jár hozzánk, mi pedig igyekszünk megadni nekik a megfelelő versenyzési lehetőséget. Szerintem a sikereink egyik titka is az, hogy minél többet versenyeztetjük őket. Az eredményeink is mutatják, hogy nagyon sokat léptünk előre egy év alatt, a gyerekek pontosabbak, labdabiztosabbak lettek, a játék minden elemében érzékelhető a fejlődés. Klubunk folyamatosan nyitva áll a röplabdázni vágyó lányok és fiúk előtt, legközelebb szeptemberben, az iskolai tanév kezdésével várjuk a jelentkezőket.

A Delta RSE Érd eredményes műhelymunkájára Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata is büszke, aminek egyik jele, hogy idén Ön kapta az Érdi Sport Díjat. Hogy fogadta az elismerést?

– Nagyon meglepett, nagyon büszke vagyok rá és nagyon szépen köszönöm. A jövőben is ugyanezzel a lendülettel folytatjuk a munkát a klubnál.

Körvonalazódnak már a következő szezonra vonatkozó tervek, célok az NB II-re és az utánpótlásra vonatkozóan?

– Mindenképpen, hiszen újra elindulunk az NB II-ben. Bízom benne, hogy osztályozóért küzdhetünk majd a végjátéknál. A játékoskeretben lesz némi mozgás, de a mag együtt marad, ami kulcsfontosságú lehet. Nagy Blanka center és Gál Wanda liberó biztosan távozik, ugyanakkor Veress Anna, az U17-es csapat kapitánya, szélső ütő csatlakozik a felnőtt kerethez. U19-ben már nem csak fiú, hanem női vonalon is nevezünk csapatot a bajnokságba, U13-ban pedig az eddigi egy helyett két gárdát játszatunk, és természetesen a többi korosztályban is részt veszünk, ahogy az előző kiírásban is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email