22_03_29_erdmost_nincskep

Helyreigazításra kötelezte a Kúria az Indexet

22_03_29_erdmost_nincskep

Helyreigazításra kötelezte a Kúria az Indexet

A Kúria, mint fellebbviteli bíróság másfél hete megerősítette a már jogerős ítéletet, miszerint az Index hírportál hazugságokat terjesztett az érdi önkormányzatról, egy közvilágítással kapcsolatos cikkében - jelentette be T. Mészáros András szerdai sajtótájékoztatóján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a polgármester elmondta, az Indexnek hétfőn kellett volna közzétennie a helyreigazítást, ám ennek a kötelezettségének nem tett eleget.

– Nem elég, hogy rágalmakat és hazugságokat terjesztenek a városról, de még a törvényt is megszegik, amikor a bíróság jogerős ítéletét nem hajtják végre. Ez ügyben konzultálunk a jogászainkkal, egyrészt mert szeretnénk, ha a helyreigazítást közzétennénk, másrészt szeretnénk azt is bebizonyítani, hogy ezek a ferdített, hazug állítások rombolják a város lehetőségeit – mondta a polgármester, hangsúlyozva: ez annak köszönhető, hogy a balliberális média az érdi baloldali ellenzék információira alapozza az anyagait.

– Nemrég a 168 Órát kötelezte jogerős ítélet az Érddel kapcsolatos hazug írásuk helyreigazítására, most az Indexet – jegyezte meg T. Mészáros András, hozzátéve: az, hogy az érdi baloldal nevenincs blogokon, hírportálokon teszi közzé a hazugságaikat, nem menti fel őket a következményektől.

– A Boldogulj Érden blog szerkesztőjéről és üzemeltetőjéről, Gutai Zsoltról másodfokú ítéletében kimondta a bíróság, hogy bűnös rágalmazás vétségében, és a bíróság egy év próbaidőre bocsátotta. Ez alapján elmondható, hogy Gutai közönséges bűnöző, aki ha csak egyszer is elköveti ezt a bűnt a következő egy évben, a törvény ereje még szigorúbban sújt le rá. Gutai most majd nyilván eljátssza a mártírt, mintha őt a politika üldözné, de ne essen senki tévedésbe: Magyarország jogállam, ahol nem lehet büntetlenül hazugságokat terjeszteni. A baloldal eddig az ellenkezőjét hitte és gyakorolta, de  meggyőződésem, hogy ennek lassan vége – zárta szavait T. Mészáros András.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email