22_03_29_erdmost_nincskep

Mesés fejlesztővel az iskolaérettségért

22_03_29_erdmost_nincskep

Mesés fejlesztővel az iskolaérettségért

Kétszer tíz mese köré épülnek azok a készségfejlesztő és mozgásos feladatok, amelyek elvégzésével segíthetünk gyermekünknek felkészülni az iskolai élet kihívásaira. A szerző, Palugyai-Frey Alíz, Bence (6) és Saca (7) édesanyja az Érd FM 101.3 stúdiójában mutatta be a könyvet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Végzettsége szerint nem szakember, de amikor négy éve elkezdte Ayres terápiára hordani a kisfiát a pedagógiai szakszolgálathoz, beleásta magát teljesen a témába: elkezdett meséket írni, a mesék köré feladatokat kitalálni, amiből mára olyan sok gyűlt össze, hogy nemrégiben meg is jelent Mesés fejlesztő címen a játékos foglalkoztató könyve, aminek a segítségével a nagycsoportosok kicsit fel tudnak készülni az iskola kihívásaira, de az 1. osztályosok számára is érdekes feladatokat tartalmaz.

A könyvet Molnár Ildikó, a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Érdi Tagintézményének munkatársa lektorálta, illetve ajánlotta a következő szavakkal:

Ezzel a két, egymásra épülő fejlesztő munkafüzettel egy olyan egyedi gyűjteményt tartanak a kezükben, melynek ötlete és anyagának nagy része egy édesanya gyermekeivel történő játéka, odafigyelő, tartalmas időtöltése közben született meg. 
A munkafüzet szerzőjét gyermeke mozgásfejlesztése során ismertem meg. A mindig érdeklődő, kreatív édesanya összegyűjtötte meséit, és a hozzá kapcsolódó játékokat ebbe a munkafüzetbe. 
Módszertani segítséget kérve, és azt követve egy olyan felkészítő könyv született, mely komplex módon felöleli azokat a készségeket, képességeket, melyekre az iskola építhet, különösen a kifejezőkészségre, a verbális- nyelvi kompetenciák fejlesztésére, a szókincs, az ismeretek, tudásanyag bővítésére, és az írásmozgás előkészítésére. Így nemcsak szülőknek és gyermekeiknek ajánlom jó szívvel a munkafüzetet, de óvónőknek, fejlesztőpedagógusoknak is, iskolaelőkészítő foglalkozások „tankönyveként”

A szerzővel az Érd FM 101.3 Köztünk marad című műsorában beszélgettünk iskolaérettségről, fejlesztésről, na meg a könyvről.


A könyvről több információt a Mesés fejlesztő Facebook oldalán találhat.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email