22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: roppant erős mezőnyben szerzett ezüstérmet!

22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: roppant erős mezőnyben szerzett ezüstérmet!

Több mint húsz ország korosztályos válogatott ökölvívói léptek szorítóba az Egerben, 69. alkalommal megtartott Bornemissza Gergely Emlékversenyen, ahol az Érdi Box Klub három bokszolója is ringbe szállt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A junior és ifjúsági korosztályok számára kiírt rangos viadalon a korosztályos Európa-bajnokság után húzott kesztyűt a junior 63 kilogrammos Szigetvári Bendegúz, aki mellett két csapattársa, az ifjúsági 69 kilós Dragonya Dávid és a junior 60 kilogrammos Sipos Richárd mérette meg magát.

Dragonya első meccsén az újpesti válogatott öklözőtől, Nagy Wilsontól, míg Sipos a szombathelyi, ugyancsak válogatott Oláh Vadász Zoltántól kapott ki, így számukra hamar befejeződött a viadal.

Ellenben Szigetvári Bendegúz először az indiai Abhay Saroha ellen egyhangú pontozással jutott tovább és biztosította érmes pozícióját, majd az elődöntőben a válogatott rivális KSI-s Varga Enrikó ellen kiélezett mérkőzést vívott és megosztott pontozással nyert.

A döntőben az amerikaiak válogatottja, Jahi Tucker következett, aki viszont jóval nagyobb rutinról tett tanúbizonyságot. Szigetvári hiába küzdött nagyot és harcolta végig a meccset, vereséget szenvedett, s ezüstérmes lett.

– Lehetett volna jobb teljesítmény, de azt látni kell, hogy ezt a versenyt főként a válogatottak számára rendezték, jövőre valószínűleg már csak az elsőszámú és második válogatottak indulhatnak – utalt a roppant erős mezőnyre Dobrádi Zsolt, az Érdi Box Klub vezetőedzője. – Ez majdnem egy kis világbajnokság volt, olyan ökölvívókkal találkozhattak a fiataljaink, akikkel nem sűrűn kerülnek össze, ez is mutatja, hogy egy nagyon színvonalas verseny volt. Sipos Ricsi nagyon szoros meccset vívott válogatott ellenfelével. Ha jobban elhiszi, hogy meg tudja nyerni a mérkőzést, akkor az ő kezét emelik a magasba. Most már el kell hinnie, hogy ott a helye és beverekedi magát a junior-válogatottba! Dávid szintén válogatott bokszolóval meccselt és valóban erősebb volt nála az újpesti versenyző, de Dávid még elsőéves ifi, tehát neki is sok tapasztalatot kell szereznie ebben a korosztályban – jegyezte meg Dobrádi Zsolt.

Az Érden rendezett Utánpótlás Magyar Kupa, a junior-válogatott edzőtábora, majd az Európa-bajnokság után elinduló Szigetvári Bendegúz a hosszú és kemény időszakot követően sem állt le.

– Nagyon erős mezőnyben mutathatta meg tudását. Azt tudni kell, hogy az amerikaiak, a kazahok és az indiaiak rengeteg meccset fejeztek be idő előtt, tehát Bendegúznak nagy elismerés, hogy ilyen szoros meccset tudott vívni Amerika legjobb bokszolójával ebben a súlycsoportban és korosztályban – tette hozzá a vezetőedző, aki elmondta, hogy az első meccse után búcsúzó Sipos Richárd és Dragonya Dávid sem tétlenkedett, hiszen a verseny nélküli napokon is közösen edzettek, kesztyűztek a külföldi csapatokkal, ezáltal megérezhették a nemzetközi színvonalat is.

Az Érdi Box Klub versenyzői legközelebb június végén, Mezőkövesden, a Matyó Kupán szerepelnek, ám itt Szigetvári Bendegúz – jól megérdemelt pihenését töltve – már nem vesz részt, azonban augusztusban újabb nemzetközi megmérettetés vár rá, miközben megkezdődik a felkészülés az őszi korosztályos országos bajnokságokra.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email