22_03_29_erdmost_nincskep

Kincsemmel startolt el a nyár Simonpusztán

22_03_29_erdmost_nincskep

Kincsemmel startolt el a nyár Simonpusztán

A vakáció első napja nem is indulhatott volna jobb társaságban, mint lovakkal Simonpusztán, ahol szombaton második alkalommal tartották meg a Nyárindító Gyermekfesztivált.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A program célja az volt, hogy a tanév végével, a nyári szünet beköszöntével a gyerekeket úgy szórakoztassák a szervezők, hogy közben hozzájuk és felnőtt kísérőikhez is közelebb hozzák a lovak világát. Éppen ezért több eseménnyel készültek: míg a versenypályán a Magyar Lovas-szabadidősport Szövetség hivatalos versenyei zajlottak, a rendezvénytéren lovas és kutyás produkciók várták a közönséget, de lehetett kézműveskedni, légvárban ugrálni, körhintázni is a kicsiknek és nagyoknak.

A szabadidős verseny sem elsősorban a megmérettetésről, sokkal inkább a motivációról szólt: 150 startot tartottak különböző kategóriákban a fiataloknak, hogy mindenki meg tudja találni a magához illőt, amiben a legjobban tud teljesíteni, és így gyakorlatilag senki sem távozott csalódottan. A teljesen kezdők is nyeregbe pattanhattak ugyanitt a versenyek után, hogy kicsit belekóstoljanak abba az élménybe, amit a lovaglás nyújtani tud.

– A lovaknak pozitív kisugárzása van. A lovaglás nagyon jó testmozgási forma, egészségmegőrző hatása van, és ebben a digitális, virtuális világban üdítő kivételként kapcsolatot tudunk vele teremteni, azaz általa újra közelebb kerülhetünk a természethez – mondta el a lovaglásról Bányavölgyi Donáta, a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület kommunikációs munkatársa az Érd TV kérdésére.

A rendezvénytéren közben a lovas színészek és díjugratók, valamint lovaik is megmérkőztek egymással, majd kutyás bemutató, lovagi torna, póniparádé is volt. Este pedig Kincsem, a csodakanca történetét adta elő a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színház. Donáta, aki lovas színészként is dolgozik, bevallotta, hogy nagyon nehéz lovon énekelni, színészkedni, de mint mondta, megéri, mert azt az élményt, amit így átél, semmi mással nem lehet összehasonlítani.

A vakáció beköszöntével Simonpusztán rengeteg nyári lovas táborral várják majd a lovaglás iránt érdeklődő gyerkőcöket, és ahogy azt a kommunikációs munkatárstól megtudtuk, az egyesület célkitűzése, hogy elterjessze az iskolai lovasoktatást, aminek egyik fő központja éppen itt lesz, Simonpusztán.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email