22_03_29_erdmost_nincskep

Melyik borász kapja idén a vándorkupát?

22_03_29_erdmost_nincskep

Melyik borász kapja idén a vándorkupát?

Több mint egy évtizede szervezi meg a Pincetulajdonosok Egyesülete az érdi borversenyt, amire idén 59 bort neveztek. A zsűri már kiválasztotta közülük a legjobbakat. Bár az eredmény kihirdetésére a június 1-jei Szőlővirág Ünnepig várni kell, kikérdeztük a zsűri elnökét a felhozatalról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

László Éva, okleveles borbíráló, aki már évek óta vesz részt a verseny zsűrijének munkájában, elárulta, hogy évről-évre egyre jobb a nevezett borok színvonala. A verseny zsűrijében idén Bibok Zoltán, sóskúti borász, Szabó Attila, hegybíró és Velez András, szigetcsépi hegybíró, a Soós István Borászati Szakközépiskola tanára és László Éva okleveles borbíráló vett részt. László Éva elmagyarázta, hogy a borbírálásnak a közhiedelemmel ellentétben szigorú szabályai és menete van:

-Először megnézzük a külső megjelenést, aztán megszagoljuk a bort, és csak ezek után következhet a zamat, azaz a kóstolás. A lényeg, hogy mindennek stimmelnie kell.

Hogy melyik az a fehérbor, amelyiket mind a négyen egyhangúan a legjobbnak választották az idei felhozatalból, az a június 1-jei Szőlővirág Ünnepen fog kiderülni.

További cikkeink

További cikkeink

Sok olvasónk felháborodott, amikor a „harci kutya” kifejezést használtuk, ezért szakértőket kérdeztünk, vajon jogos-e

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email