22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: Nemzetközi sikerek, kilenc érem Csáktornyáról

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: Nemzetközi sikerek, kilenc érem Csáktornyáról

Idén az Érdi VSE nyolc tollaslabdázója, illetve vendégjátékosként szereplő Simon Alíz ragadott ütőt a horvátországi Cakovecben (Csáktornyán) rendezett rangos nemzetközi viadalon, ahol az érdi delegáció kilenc érmet szerzett!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az U11-es korosztályban négy érdi szerepelt, Zsarnai Milán a sikerrel vett csoportkör után a házigazdák játékosától két szoros szettben maradt alul. Borbás Dávid a szintén kiváló csoportkör után a Zsarnai Milánt búcsúztató riválist ejtette ki, majd a négy között a végső ezüstérmes osztrák színekben versenyző kínai származású ellenfél jelentette számára a végállomást és a bronzérmet. Harmos Boldizsár végig magabiztos teljesítményt produkálva egészen a döntőig menetelt, ahol pedig a Borbás Dávidot legyőző ellenfelet verte meg, s állhatott a dobogó legfelső fokára.

A lányoknál Kis-Kasza Arabella csoportgyőztesként jutott a főtáblára, ahol egy horvát legyőzésével már a négy közé került. Itt a végső győztes szlovén megállította, így az eredményhirdetéskor bronzéremnek örülhetett.

Az U13-asoknál Schvirján Zsófia képviselte az érdi színeket, s harmadik kiemelthez méltó módon kezdett, minden meccsét megnyerte a csoportban, majd a főtáblán két osztrákot kiejtve jutott fináléba. Az aranyéremért egy szerb lánnyal vívott rendkívül nehéz, fordulatos és izgalmas csatát, melyet végül három szettben megnyert és aranyérmes lett.

Csányi Zoé mellett az FBSE engedélyével Simon Alíz vendégjátékosként kísérte el az érdieket Cakovecbe, akik az U15-ösöknél szerepeltek. Csányi Zoé két horvát és egy szlovén mellé, elsőéves U15-ösként erős csoportba került, ahol kiválóan küzdött és egy kis szerencsével fel is juthatott volna a főtáblára, de ehhez az egyik horvát legyűrése nem volt elegendő.

Simon Alíz egyéniben, illetve gyakori párostársával, a még csak U13-as korosztályhoz tartozó Schvirján Zsófiával is elindult. Előbbiben könnyedén vette a csoportkör küzdelmeit, jó formáját pedig a főtáblán is tartotta, az elődöntőben viszont már nem bírt a horvát riválissal és bronzérmesként zárt.

A párosoknál Simon Alíz és Schvirján Zsófia kettőse a főtábla első meccsén három szettben győzött le egy horvát párost, majd az elődöntőben a végső győzelmet is megszerző horvát duótól kaptak ki, ezáltal harmadik helyen végeztek.

A fiúknál Harmos Márton és Kis-Kasza Miklós volt érdekelt egyéniben. Mindketten simán vették a csoportkört és jó helyről várták a főtábla küzdelmeit. Harmos Márton egy horvát és egy osztrák, míg Kis-Kasza Miklós két horvát ellenfelet legyőzve verekedte be magát a fináléba, az érdi házidöntőt végül Kis-Kasza Miklós nyerte meg, Harmos Márton pedig ezüstérmet ünnepelhetett.

Kis-Kasza Miklós U15-ös létére az U19-eseknél is nevezésre került egyéniben és párosban is. A sorsolás szeszélye folytán három egykori magyar korosztályos válogatott fiú került egy csoportba, de mindenki nem juthatott főtáblára, amely Kis-Kaszának nem sikerült, noha szoros meccseket vívott mindkét ellenfelével. Párosban az első forduló kiváló játéka után reménykedett az éremszerzésben az OSC-s Francia Botonddal (akitől egyéniben kikapott) és egészen a döntőig jutottak, de a házigazdák kettőse megállította a magyar duót, akik nyakába így ezüstérem került.

– A diákolimpia és az országos bajnokságok után gondoltuk, hogy elmegyünk egy nagyobb versenyre a nyári energiák levezetéseképpen. Mivel a gyerekek rég voltak ilyen nagy versenyen talán ez is közrejátszott abban, hogy fejben ilyen jól oda tudták tenni magukat, nem voltak fáradtak. Örülök neki, hogy a sorsolás is szerencsés volt, mert egy rosszabbal teljesen más eredmények is születhettek volna, de ezúttal minden összejött – fogalmazott Tornai Tibor, az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának vezetője, aki megjegyezte, a kiváló eredmények elsősorban annak köszönhetőek, hogy a csapat az országos döntő után sem állt le, hanem ugyanúgy dolgozott tovább.

Igaz, a hétvégén már mindenki kicsit visszavehet, hiszen június elsején rendezi meg NAAAAGY ÉVADZÁRÓ CSOKI KUPÁJÁT a szakosztály a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában, ahol már tényleg csak a levezetésé és ebből kifolyólag a jó hangulaté lesz a főszerep.

A NAAAAGY ÉVADZÁRÓ CSOKI KUPA részletei ide kattintva érhetőek el!

Eredmények, 11. Nemzetközi Tollaslabda Verseny, Cakovec
U11
fiú egyéni:
Harmos Boldizsár 1., Borbás Dávid 3.
lány egyéni: Kis-Kasza Arabella 3.
U13
lány egyéni:
Schvirján Zsófia 1.
U15
fiú egyéni:
Kis-Kasza Miklós 1., Harmos Márton 2.
lány egyéni: Simon Alíz (FBSE) 3.
lány páros: Simon Alíz, Schvirján Zsófia 3.
U19
fiú páros:
Francia Botond (OSC), Kis-Kasza Miklós 2.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email