22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: egyéni arany és csapatezüst Krajnyáktól

22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: egyéni arany és csapatezüst Krajnyáktól

Megnyerte a női tőrözők A-sérültségi kategóriáját, majd a csapattal ezüstérmes lett az érdi kerekesszékes vívó, Krajnyák Zsuzsanna az idény harmadik világkupa-versenyén a brazíliai Sao Paulóban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint korábban beszámoltunk róla, Krajnyák a viadal első napján a párbajtőrözőknél honfitársa, Veres Amarilla mögött második helyen végzett.

Ezt követően a női tőrözők egyéni versenyét kiválóan kezdte, miután a csoportkörben mind a hat mérkőzését megnyerte, a 32-es főtáblán pedig erőnyerő volt. A legjobb tizenhat és nyolc között is hong-kongi riválist vert, az elődöntőben pedig ukránt múlt felül. A finálét az orosz Alena Evdokimova ellen vívta, akit 15–9-re győzött le, így aranyérmes lett.

A brazil vk-viadal utolsó napján a női tőrcsapattal, Hajmási Évával és Mező Boglárkával pedig a csapatversenyben a nyolc között Georgiát (Grúziát), az elődöntőben Oroszországot verték a mieink magabiztosan. A másik ágon az olaszok vívták ki a fináléba kerülést, ott pedig 45–34-re győzték le a magyarokat, akik így ezüsttel zárták a Sao Pauló-i eseményt.

A Világkupa idei negyedik állomását július 10. és 15. között Lengyelország fővárosában, Varsóban rendezik.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email